V okolí Vysokých Tatier komplikujú dopravu snehové jazyky i husté sneženie

NETKY.SK • 28 December 2016, 09:24 • 2 min
V okolí Vysokých Tatier komplikujú dopravu snehové jazyky i husté sneženie

BRATISLAVA - Motoristi smerujúci do Vysokých Tatier a okolia veľhôr musia byť obozretní, na cestách sa môžu tvoriť snehové jazyky, na iných miestach zasa znižuje viditeľnosť husté sneženie. Informuje o tom portál Slovenskej správy ciest (SSC) www.zjazdnost.sk.

slovakia

left justify in out

Cestári spresňujú, že snehové jazyky sa lokálne tvoria na cestách v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča. "Viditeľnosť do 100 m je z dôvodu hustého sneženia v lokalitách Iliašovce, Pastierske, Batizovce, Štrba, Švábovská stráň, Važec, Poprad - Letisko," uvádza SSC na webe.

 

Upozornenie sa týka aj možnej tvorby poľadovice pri nízkych teplotách vzhľadom na vlhký až mokrý povrch vozoviek na celom území SR.

 

Nielen cestárov dnes potrápi aj silný vietor. Do poludnia platí pre celé územie Slovenska s výnimkou juhozápadu výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pred nárazovým vetrom, ktorý v horských polohách môže dosiahnuť rýchlosť 90 až 115 km/h, v oblasti Tatier dokonca 115 až 140 km/h. Na východe SR očakávajú meteorológovia ojedinelý výskyt nárazového vetra s rýchlosťou 60 až 80 km/h.

 

img

 

V severných okresoch SR je s nárazovým vetrom i tvorbou snehových jazykov a závejov potrebné rátať až do štvrtkového (29.12.) poludnia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies