V okolí Prahy sa strieľalo, podozrivý zranil policajta

NETKY.SK • 11 December 2013, 06:23 • 2 min
V okolí Prahy sa strieľalo, podozrivý zranil policajta

PRAHA - Podozrivá osoba vystrelila dnes pri zásahu českej protikorupčnej polície v Stredočeskom kraji na jedného z policajtov a spôsobila mu zranenia, v dôsledku ktorých však nie je v ohrození života. Informovali o tom servery iDNES.cz a Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu Útvaru pre odhaľovanie korupcie a finančnej kriminality (ÚOKFK) Jaroslava Ibeheja.

slovakia

left justify in out

Polícia vzhľadom na vážnosť kauzy, ale aj z taktických a bezpečnostných dôvodov dnes viac informácií neuvoľní, uviedla pre iDNES.cz jej hovorkyňa Štěpánka Zatloukalová. Podľa nej sa operácia, ktorej charakter nie je známy, odohrala v okolí Prahy. Polícia je teraz v úzkom kontakte so štátnym zastupiteľstvom, aby došlo k stanoveniu právnej kvalifikácie činu.

Tlačová konferencia k prípadu je avizovaná na stredajšie predpoludnie. Ako vyplýva z informácií denníka Právo a internetového serveru Novinky.cz, zranený policajt by mal byť príslušníkom Útvaru rýchleho nasadenia (URNA), ktorého členovia asistovali pri zatýkaní v Stredočeskom kraji. Bez ďalších podrobností to potvrdil šéf útvaru Libor Lochman.

Dejiskom raňajšej streľby mala byť podľa poznatkov redakcie obec Herink v okrese Praha-východ. Podľa hodnoverného zdroja denníka Právo trafil projektil policajta trochu pod vestu, ale malo by ísť iba o škrabnutie. Zatýkanie strieľajúcej osoby prebehlo bez použitia zbrane zo strany polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies