V okolí medzinárodného letiska v Tripolise vypukli prudké boje

NETKY.SK • 13 Júl 2014, 10:15 • 2 min
V okolí medzinárodného letiska v Tripolise vypukli prudké boje

TRIPOLIS - Prudké boje vypukli dnes v okolí medzinárodného letiska v líbyjskej metropole Tripolis, ktoré ovládajú polovojenské oddiely zo severozápadu Líbye.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na výpovede očitých svedkov.
      

Z príjazdovej cesty k letisku, ale aj z iných častí Tripolisu bolo počuť výbuchy, hoci bezprostredne po vypuknutí konfliktu nebolo jasné, kto proti komu bojuje. Na sociálnych sieťach sa objavili správy, že niekoľko rakiet dopadlo pred budovu hlavného terminálu letiska. 
      

Letecká spoločnosť British Airways na svojej internetovej stránke oznámila, že ruší let do Londýna. Svoj let do Istanbulu zrušili aj turecké aerolínie Turkish Airlines.
      

Oblasť letiska ovládajú od zvrhnutia režimu Muammara Kaddáfího v roku 2011 príslušníci milícií zo západolíbyjského regiónu Zintán, aj keď iné skupiny vzbúrencov sa ich už viackrát pokúsili vyhnať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies