V okolí Balatonu sa čoskoro začne s biologickou ochranou pred komármi

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 20:39 • 2 min
V okolí Balatonu sa čoskoro začne s biologickou ochranou pred komármi

BALATONFURED - V dňoch 16.-17. apríla sa začne v okolí "maďarského mora" - jazera Balaton - s biologickou ochranou pred komármi.

slovakia

left justify in out

V prípade nepriaznivého počasia v stanovenom termíne sa tak stane o čosi neskôr, a to 18.-19. apríla. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na zdroje z práce koordinujúceho Balatonského zväzu.

 

Jeho predseda Balázs Balassa pripomenul, že situáciu v oblasti mohli začať experti posudzovať vzhľadom na dlhšie trvajúce chladné počasie o čosi neskôr ako obvykle. Pripomenul však, že vzhľadom na množstvo zrážok v uplynulých týždňoch, stav vody nad dlhodobým priemerom a oteplenie sa v oblasti objavili už prvé komárie larvy, aj keď zatiaľ v malom množstve a počiatočnom štádiu vývoja. Ich početný nárast sa však očakáva v nasledujúcich dvoch týždňoch.

 

Aj preto sa s biologickou ochranou začne už na budúci týždeň, a to na území o rozlohe 2600 hektárov, čo je podstatne viac, ako sa rátalo pôvodne. Náklady spojené s biologickou ochranou pred komármi hradia, ako obvykle, samosprávy z obcí a miest na pobreží jazera.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies