V odľahlej časti Afganistanu spadla lavína: Usmrtila minimálne 52 ľudí

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 14:42 • 2 min
V odľahlej časti Afganistanu spadla lavína: Usmrtila minimálne 52 ľudí

KÁBUL - Obrovská lavína, ktorá spadla v odľahlej časti severovýchodnej afganskej provincie Badachšán pri hranici s Tadžikistanom, usmrtila v utorok minimálne 52 ľudí.

slovakia

left justify in out

Postihnutá oblasť nachádzajúca sa približne 200 kilometrov od provinčnej metropoly Faizábád je pokrytá hrubou vrstvou snehovej prikrývky a dostať sa do nej dá jedine letecky, čo značne komplikuje záchranné misie. "Nebudeme schopní sa tam dnes dostať," uviedol guvernér provincie a dodal, že záchranári čakajú na helikoptéry, ktoré by ich do oblasti dopravili a vyrazia hneď, ako to bude možné.

 

Provincia Badachšán patrí k najchudobnejším a najmenej rozvinutým oblastiam Afganistanu. Lavíny a zosuvy pôdy sú v nej na jar z dôvodu topiaceho sa snehu a tiež sezónnych dažďov pomerne bežné. V roku 2014 v provincii pri májovom zosuve pôdy zahynulo 350 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies