V Odeskej oblasti začnú stíhať ľudí za vyhýbanie sa brannej povinnosti

NETKY.SK • 5 Február 2015, 18:25 • 2 min
V Odeskej oblasti začnú stíhať ľudí za vyhýbanie sa brannej povinnosti

ODESA - Úrad ukrajinskej generálnej prokuratúry a Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) začnú trestné stíhanie obyvateľov Odeskej oblasti, ktorí sa vyhýbajú súčasným odvodom do armády. Oznámil to dnes predstaviteľ ukrajinského ministerstva obrany Oleh Obuchov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry TASS oznámenie prichádza na pozadí protestov, hrozieb voči pracovníkom odvodových komisií či verejného pálenia povolávacích rozkazov v Odeskej oblasti.
     

"Pracovníci úradov prokuratúry a operatívci SBU pozorne monitorujú tieto akcie, keďže obštrukcie právnych aktivít ozbrojených síl v čase ťažkostí majú za následok dosť veľké tresty väzenia," povedal Obuchov. Spresnil, že môže ísť až o päť rokov odňatia slobody.
     

Generálny štáb armády sa podľa neho chystá zostaviť celoštátny register fyzických osôb, ktoré odmietajú ísť do vojny. "Zoznamy budú rozposlané na policajné stanice pred koncom mesiaca, aby sa mohlo zorganizovať pátranie po dotyčných a ich predvedenie pred odvodové komisie," uviedol Obuchov. "V priebehu novej vlny brannej povinnosti bolo otvorených celkovo 19 trestných prípadov," dodal.
     

Od začiatku konfliktu na juhovýchode Ukrajiny zahynulo v bojoch 47 obyvateľov Odeskej oblasti, vojenská nemocnica v Odese prijala vyše 2000 ťažko zranených vojakov, dodala agentúra TASS s odvolaním sa na armádne úrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies