V Ochotskom mori sa prevrátila rybárska loď, zahynulo najmenej 56 ľudí

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 18:23 • 2 min
V Ochotskom mori sa prevrátila rybárska loď, zahynulo najmenej 56 ľudí

MOSKVA - Príčinou havárie ruskej rybárskej lode v Ochotskom mori mohla byť aj nestabilita plavidla, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Po prevrátení lode v chladných vodách Ochotského mora zahynulo najmenej 56 ľudí. Po ďalších 13 sa pátralo aj dnes, ale nádej na ich záchranu je veľmi malá. Zachrániť sa podarilo 63 osôb, pričom však mnohí z nich utrpeli vážne omrzliny, informovali ruské médiá.

 

Oleg Kožemiako, ktorý je poverený funkciou sachalinského gubernátora, dnes podľa agentúry AP uviedol, že loď viezla len asi pätinu stanoveného paliva, preto bola mimoriadne nestabilná.

Kožemiako spresnil, že rybárska loď by mala podľa predpisov mať natankovaných 250 ton paliva, zatiaľ čo loď Ďaleký východ mala v nádržiach len 57 ton a nemala žiadnu inú záťaž, aby to vykompenzovala.

"Bolo to ako na Titaniku, Loď sa prevážila a ľudia sa šmýkali po palube rovno do ľadového mora," uviedol nemenovaný člen posádky podľa agentúry RIA Novosti.

 

Podľa predbežných verzií mohla byť príčinou havárie, ku ktorej došlo v noci na štvrtok, zrážka s ľadovou kryhou či iným veľkým objektom alebo preťaženie a následná strata stability pri výlove rýb. Túto hypotézu podporili neskôr aj výpovede preživších rybárov, ktorí uviedli, že loď sa prevrátila, keď z mora vyťahovala sieť s nákladom možno až 80 ton rýb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies