V obvode Javorina sa do ukončenia reštitúcií nebudú predávať cesty

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 19:05 • 2 min
V obvode Javorina sa do ukončenia reštitúcií nebudú predávať cesty

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR nebude môcť na území bývalého Vojenského obvodu (VO) Javorina predávať cesty a komunikácie až do ukončenia reštitúcií.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z novely, ktorú dnes schválili poslanci parlamentu. Právnu normu na rokovanie Národnej rady (NR) SR predložil parlamentný výbor pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
     

Rovnaký návrh už predkladal aj opozičný poslanec Zsolt Simon (Most-Híd). "Keďže sa nedalo hlasovať o mojom návrhu na predošlej schôdzi, tak sme sa dohodli, že to pôjde ako návrh výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie, ktorého som členom a ktorý bol gestorským výborom pre reštitúcie pozemkov. Ide o preklopenie môjho návrhu do osobitného návrhu výboru," vysvetlil.
     

Podľa predkladateľov je totiž problémom, keď nový vlastník cesty znemožňuje prístup na ostatné parcely, a teda pôvodní vlastníci sa po ukončení reštitúcií nedostanú k pôvodným parcelám a svojmu majetku. V záujme neprehlbovať spôsobenú krivdu preto navrhli zmenu zákona tak, aby sa predaj ciest a komunikácií na území bývalého VO Javorina mohol uskutočniť až po ukončení reštitúcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies