V oblasti Juhočínskeho mora obnovili pátranie po zmiznutom lietadle

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 09:56 • 2 min
V oblasti Juhočínskeho mora obnovili pátranie po zmiznutom lietadle

KUALA LUMPUR - S lietadlom sa v sobotu asi hodinu po štarte z Kuala Lumpuru prerušilo spojenie.

slovakia

left justify in out

V oblasti Juhočínskeho mora dnes obnovili pátranie po lietadle typu Boeing 777-200 leteckej spoločnosti Malaysia Airlines, o ktorom sa predpokladá, že sa zrejme zrútilo do mora. Na palube bolo 227 cestujúcich, vrátane dvoch malých detí, a 12 členov posádky.

S lietadlom sa v sobotu asi hodinu po štarte z Kuala Lumpuru prerušilo spojenie. Stroj smeroval do Pekingu. Posádka počas letu nevyslala žiaden núdzový signál. Poveternostné jednotky boli výborné.

V Juhočínskom mori dnes rácu obnovili pátracie a záchranné tímy z Malajzie, Vietnamu, Číny, Singapuru, Spojených štátov i Filipín.

Americké námorníctvo do oblasti vyslalo plavidlo USS Pinckney, na ktorého palube sú pátracie a záchranárske vrtuľníky, ako aj lietadlo typu P-3C Orion, ktoré je vybavené radarom a komunikačným zariadením.

Doteraz pátracie tímy neobjavili žiadne trosky lietadla. Olejové škvrny na morskej hladine však zaznamenali vo vzdialenosti 150 km od ostrova Tho Chu a 190 km od mysu Ca Mau.

Malajská vláda spresnila, že preveruje správy vietnamského námorníctva, že lietadlo spadlo do mora v blízkosti spoločnej malajzijsko-vietnamskej hranice.

Na zozname nezvestných sú aj dvaja občania Talianska a Rakúska. Ministerstvá zahraničných vecí oboch štátov však v sobotu oznámili, že obom osobám bol pas odcudzený počas pobytu v Thajsku.

Prípad vyšetruje aj americká tajná služba. Jej nemenovaný predstaviteľ pre denník New York Times uviedol, že aj keď je informácia o krádeži pasov zaujímavá, neznamená to, že šlo o teroristický útok. Riaditeľ Malaysia Airlines Ahmad Jauhari Yahya však v médiách uviedol: "Nič nevylučujeme".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona