V Oberstdorfe zvíťazil Kobajaši, Stoch nepostúpil do 2. kola!

NETKY.SK • 30 December 2021, 11:16 • 2 min
V Oberstdorfe zvíťazil Kobajaši, Stoch nepostúpil do 2. kola!

OBERSTDORF – Japonský skokan na lyžiach Rjoju Kobajaši sa stal víťazom úvodného podujatia 70. ročníka Turné štyroch mostíkov. V nemeckom Oberstdorfe predstihol o 2,8 bodu obhajcu veľkého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári Nóra Halvora Egnera Graneruda. Tretí skončil so stratou 3,4 b. po prvom kole vedúci Granerudov krajan Robert Johansson.

slovakia

left justify in out

V druhom kole vytiahol 141 metrov!

 

Kobajaši bol po úvodnom súťažnom pokuse na Schattenbergu až piaty. V druhom kole však víťaz utorňajšej kvalifikácie zaletel do vzdialenosti 141 m, za ukážkový telemark dostal od všetkých rozhodcov vysoké známky 19,0 a vyhupol sa na čelo. Kobajaši slávil celkovo 23. individuálne víťazstvo v prestížnom seriáli, už tretie v Oberstdorfe.

 

„Dnes vládli náročné podmienky, v hľadisku neboli žiadni diváci, no zvládol som to. Lepší začiatok Turné som si ani nemohol želať, už sa teším na novoročnú súťaž v Garmisch-Partenkirchene. Na celkové prvenstvo zatiaľ nemyslím, pôjdem od pretekov k pretekom," uviedol pre rakúsku televíziu ORF celkový víťaz Turné zo sezóny 2018/2019. Vedenie v celkovom poradí SP si udržal Nemec Karl Geiger, ktorý skončil v stredu piaty.

 

Obhajca prvenstva na Turné Poliak Kamil Stoch nepostúpil do 2. kola a prakticky pochoval šance na zisk štvrtej sošky Zlatého orla. V 1. kole dosiahol výkon 118 m, čo stačilo iba na 39. miesto. Historické prvé dva body pre Turecko získal Fatih Arda Ipcioglu, ktorý pri premiére na prestížnom podujatí obsadil 29. priečku. Turné pokračuje 1. januára v Garmisch-Partenkirchene.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies