V obehu je ďalších 250 miliónov nových tokenov Tetheru, očakáva sa rast ceny Bitcoinu

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 20:30 • 2 min
V obehu je ďalších 250 miliónov nových tokenov Tetheru, očakáva sa rast ceny Bitcoinu

SEATTLE – Kontroverzný Tether (USDT), ktorý je údajne krytý americkými dolármi v pomere 1:1, dnes vypustila do obehu ďalších 250 miliónov nových tokenov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na konci marca Tether vypustil 300 miliónov tokenov, čo viedlo k miernemu zvýšeniu ceny Bitcoinu (BTC). Ďalších 250 miliónov nových tokenov sa dostalo do obehu 18.mája, čo tiež malo za následok mierne zvýšenie hodnoty BTC. Na Twitteri sa okamžite spustila lavína kritiky, keďže spoločnosť stále nepodstúpila verejný úradný audit, ktorý by potvrdil legitimitu jej tvrdení, že tokeny USDT sú kryté rovnakým počtom amerických dolárov.

 

img

 

Nedávno sa objavili správy, že University of Texas vypracovala štúdiu, podľa ktorej je Tether za manipuláciou ceny Bitcoinu v roku 2017. Tieto informácie však generálny riaditeľ spoločnosti Tether poprel.

 

Spoločnosť mala podstúpiť audit ešte v januári tohto roku, avšak nakoniec k tomu nedošlo. Okamžite sa vynorili špekulácie, že Tether nedisponuje dostatočným kapitálom na pokrytie svojej zásoby tokenov USDT. Minulý týždeň však advokátska kancelárie vyhlásila, že spoločnosť Tether má adekvátne množstvo dolárových rezerv, ktoré pokrývajú množstvo emitovaných tokenov USDT.

 

img

 

Tvorca kryptomeny Litecoin (LTC) Charlie Lee dnes na svojom Twitteri napísal, že emisia 250 miliónov USDT je porovnateľná s depozitom tejto sumy v dolároch na niektorú burzu. Podľa jeho slov to znamená, že cena Bitcoinu nemusí poskočiť okamžite, ale až pri nákupoch kryptomien.

 

 

 

Bitcoin sa aktuálne obchoduje za 6.311 dolárov, čo predstavuje nárast o približne 8% za posledných 24 hodín.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies