V obciach okresu Žiar nad Hronom prívalové dažde zničili cesty i mosty

NETKY.SK • 17 August 2010, 11:56 • 2 min
V obciach okresu Žiar nad Hronom prívalové dažde zničili cesty i mosty

V obciach okresu Žiar nad Hronom prívalové dažde zničili cesty i mosty

slovakia

left justify in out

Hladina tokov v okrese Žiar nad Hronom po pondelkových (16.8.) prívalových dažďoch klesá, povodňová situácia je stabilizovaná. Poškodené lokality momentálne čaká odstraňovanie vzniknutých škôd. TASR informoval Rudolf Lupták z odboru civilnej ochrany a krízového riadenia Obvodného úradu v Žiari nad Hronom.
      Cestu III. triedy v obci Lutila, ktorú v pondelok pre podmytý most smerom do obce Slaská uzavreli, už sprístupnili. Ako povedal Igor Čierny z Banskobystrickej regionálnej správy ciest, a.s., závod Žiar nad Hronom, polovica mosta je uzavretá a jazdí sa tu v jednom jazdnom pruhu.
      Starosta Lutily Ján Pružina informoval, že dnes ráno ešte odčerpávali vodu z niektorých domov. Teraz začínajú pracovať na odstraňovaní škôd. V dedine voda strhla dva mosty a poškodila oceľovú lávku. Zničila tiež komunikácie, z ktorých je vytrhaný asfalt.
      Vodný živel zničil cesty aj v Kopernici, kde sa prepadla cesta. Starosta Miroslav Špička uviedol, že jeden z domov v obci voda poškodila viac.
      V Šášovskom Podhradí - časti Píla, ktoré voda odrezala od sveta, je situácia podľa hovorcu Žiaru nad Hronom Martina Baláža stabilizovaná.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona