V obci Ždaňa zrazil autobus chodkyňu, zraneniam podľahla

NETKY.SK • 7 Február 2017, 15:54 • 2 min
V obci Ždaňa zrazil autobus chodkyňu, zraneniam podľahla

KOŠICE - V obci Ždaňa v okrese Košice-okolie došlo dnes k zrážke autobusu s chodkyňou. Tá zraneniam po prevoze do nemocnice podľahla. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

slovakia

left justify in out

"Tridsaťštyriročný vodič autobusu dostal v zákrute na zľadovatenej vozovke šmyk, kde v protismere zrazil 83-ročnú dôchodkyňu, ktorá sa nachádzala mimo vozovky. Autobus následne narazil do oplotenia rodinného domu. Zrazenú dôchodkyňu s vážnymi zraneniami previezla rýchla zdravotná služba do nemocnice, kde zraneniam podľahla. Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené. Celková škoda na autobuse a oplotení domu bola odhadnutá na sumu 22.000 eur," uviedol Szabó.

 

Bližšie okolnosti, ako aj presné príčiny dopravnej nehody sú podľa jeho slov predmetom ďalšieho šetrenia.

Vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky polícia vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti a ohľaduplnosti.

 

"Z dôvodu silného vetra sa na cestách vytvárajú snehové záveje a miestami aj poľadovice. Vodiči by mali spomaliť a svoju jazdu prispôsobiť tak, aby sa v zdraví vrátili ku svojim blízkym. Hliadky polície budú cesty na kritických úsekoch monitorovať a v prípade potreby reagovať na dopravnú situáciu prijatím opatrení súvisiacich s bezpečnosťou v cestnej premávke," dodal krajský policajný hovorca.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies