V obci Radoma havarovalo americké vojenské nákladné vozidlo

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 16:42 • 2 min
V obci Radoma havarovalo americké vojenské nákladné vozidlo

RADOMA – V obci Radoma v okrese Svidník došlo v stredu (26.7.) vo večerných hodinách k dopravnej nehode nákladného vozidla americkej armády. Patrilo k vojenskému konvoju, ktorý sa presúva slovenským územím. Pri nehode nikto neutrpel zranenie.

slovakia

left justify in out

V čase nehody viedol v smere od Svidníka na Prešov 33-ročný turecký vodič ťahač DAF s návesom. Počas jazdy cez obec Radoma obchádzal cyklistu, ktorý išiel tým istým smerom, pričom prešiel do protismeru. 

 

Následkom toho oprotiidúca 22-ročná vodička nákladného auta PMCS americkej armády v snahe zabrániť čelnej zrážke strhla vedenie vozidla vpravo a havarovala v pravej priekope v smere svojej jazdy. Spodnou časťou vozidla narazila do betónového priepustu a poškodila palivovú nádrž.

 

"V dôsledku toho došlo k úniku pohonných látok v množstve asi 120 litrov a kontaminácii pôdy. Škoda na vozidle americkej armády bola vyčíslená na 1230 eur. Pri dopravnej nehode došlo k poškodeniu oplotenia rodinného domu a betónového priepustu, výška škody bola odhadnutá na 300 eur," uviedol hovorca.

 

Podľa jeho ďalších slov škoda vzniknutá kontamináciou pôdy nebola zatiaľ vyčíslená. Vykonanou dychovou skúškou u vodičov sa nezistilo požitie alkoholických nápojov.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona