V obci Papín počas búrky strhlo strechu základnej školy a obecného úradu

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 06:33 • 2 min
V obci Papín počas búrky strhlo strechu základnej školy a obecného úradu

PAPÍN – Obcou Papín v okrese Humenné sa v popoludňajších hodinách prehnal silný nárazový vietor s dažďom a krupobitím, ktorý spôsobil odtrhnutie strechy na obecnom úrade a základnej škole.

slovakia

left justify in out

Strešná krytina skončila na elektrickom vedení a v časti rodinného dvora. „Okolo 15.30 h začalo pršať, prihnali sa mraky,“ uviedol pre TASR starosta obce Papín Miroslav Lukáč. Krupobitie trvalo približne 15 minút. „Strhlo nám celú strechu zo základnej školy, kolaudovaná bola v roku 2010,“ vysvetlil s tým, že len nedávno sa uskutočnila kompletná rekonštrukcia školy.

 

Tá je podľa jeho slov momentálne prázdna. „Ale už sme za pomoci dobrovoľných hasičov a našich chlapov poprenášali techniku, hlavne počítačové učebne do telocvične, ktorá nebola poškodená, lebo tá je inak prikrytá, to je prístavba,“ povedal Lukáč. Hasiči čakali na príchod elektrikárov, ktorí museli vypnúť elektrinu, pretože vietor zlomil elektrický stĺp. „Musíme strhnúť celú strechu a prikryť ju, aby sme zabránili ďalším škodám,“ vysvetlil starosta s tým, že chce na pokrytie zabezpečiť celtu, keďže počasie má byť nepriaznivé aj počas noci a vo štvrtok (14.7.). „Takže nemôžeme to tak nechať,“ dodal s tým, že v súčasnosti ide hlavne o to, aby zabránili vzniku ďalších škôd.

 

Starosta Papína uviedol, že je ťažké odhadovať škody, pretože nevie, čo všetko je vo vnútri školy poškodené. Hovoril však o sume 200.000 až 250.000 eur. Na obecnom úrade bola strecha rekonštruovaná tiež, ale nie v takom rozsahu ako na základnej škole. „Ja si nepamätám za 14 rokov, čo som vo funkcii, žeby tu boli búrky takéto silné,“ dodal.

 

Hasiči po príchode elektrikárov začali s odstraňovaním plechovej strechy na základnej škole, ktorá ostala visieť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies