V obci Papín opäť úradovala búrka, vzala strechu z novej i starej škôlky

NETKY.SK • 15 August 2016, 16:53 • 2 min
V obci Papín opäť úradovala búrka, vzala strechu z novej i starej škôlky

PAPÍN – Obcou Papín v Humenskom okrese sa v nedeľu (14.8.) večer prehnala víchrica s dažďom, ktorá strhla strechu z budovy novej materskej školy (MŠ), zo starej škôlky približne polovicu.

slovakia

left justify in out

„Je to neúnosné pre obec. Zatiaľ to ťaháme z vlastných peňazí, ale dokedy to tak bude, neviem. Teraz riešime škody z minulého mesiaca, uťahujeme si opasok z každej strany,“ uviedol pre TASR starosta obce Miroslav Lukáč.

 

Materskú školu navštevuje 25 detí. Starosta hovorí, že do začiatku školského roka by chcel dať strechu do takého stavu, aby mohla škôlka fungovať v normálnom režime. „Zatiaľ sme to prekryli celtami, keby náhodou prišiel dážď. Budeme to riešiť,“ uviedol starosta. Predbežné škody vyčíslil na 30.000 až 35.000 eur.

 

Škôlka má dve poschodia, horné sa využíva na hranie, poškodenie na ňom bolo minimálne. Spodné podlažie, kde sa nachádzajú triedy, zatečené nie je. Rekonštruovaná bola približne pred piatimi rokmi. V budove je aj kuchyňa, v ktorej sa varí nielen pre žiakov, ale aj pre klientov denného stacionára.

 

Budova starej MŠ, z ktorej vietor v nedeľu strhol polovicu strechy, bola postavená v 50. rokoch. Priestory v nej momentálne obec prenajíma súkromníkovi. Len pred mesiacom sa Papínom prehnala búrka, pri ktorej bola zničená strecha základnej školy (ZŠ) a obecného úradu. Konečná škoda bola vyčíslená na približne 70.000 eur. „Dávali sme žiadosť aj na ministerstvo školstva, aby nám poskytli nejaké financie na havarijný stav. Uvidíme, ako to dopadneme,“ uviedol starosta s tým, že na budovu starej i novej MŠ žiadať financie nemôžu, pretože tie patria do originálnej kompetencie obce.

 

Strecha na ZŠ je už zrekonštruovaná, tá na obecnom úrade bude dokončená v najbližších dňoch. Peniaze od poisťovne zatiaľ obec nedostala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona