V obci Kriváň hrozilo železničné nešťastie: Rýchlik do Košíc sa na jednej koľaji stretol s protiidúcim vlakom!

NETKY.SK • 27 November 2014, 10:50 • 2 min
V obci Kriváň hrozilo železničné nešťastie: Rýchlik do Košíc sa na jednej koľaji stretol s protiidúcim vlakom!

BRATISLAVA - Strach a zdesenie. Ľudia, ktorí v utorok 25. novembra večer cestovali rýchlikom smerom do Košíc, sa báli o svoj život. Na jednej koľaji sa totiž stretli dva protiidúce vlaky.

slovakia

left justify in out

Rušňovodič si to všimol až vtedy, keď sa blížil k druhému vlaku. Nikto sa nezranil, celý incident sa totiž odohral na stanici a vlak išiel pomaly. Príčina omylu zatiaľ nie je známa. Pochybiť mohla technika, ale aj zamestnanci železníc. Vlaky sa stretli na železničnej stanici v obci Kriváň v Detvianskom okrese.

 

"Vlaky zastali len pár metrov od seba. Ešte šťastie, že to bolo na stanici. Meškali sme hodinu a pol, pritom nás nikto neupozornil, čo sa deje. Len vyhlásili, že budeme meškať z technických príčin. Najskôr 15 minút, potom hodinu, nakoniec 90 minút. Prišli policajti a fotili si to," povedala pre denník Pravda cestujúca Andrea z Banskej Bystrice.

 

Podľa železníc k zrážke nemohlo dôjsť. Železničná polícia vo Zvolene sa incidentom zaoberá. "Preveruje ho ako priestupok na úseku železničnej dopravy. Robí to aj v spolupráci so strediskom bezpečnosti a inšpekcie oblastného riaditeľstva Železníc SR vo Zvolene. Miera zavinenia je teda v štádiu preverovania," hovorí Petra Kováčiková, krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici.

 

Železnice tvrdia, že v uvedenom čase nefungovalo na stanici zabezpečovacie zariadenie. Znamená to, že rušňovodič nedostal správny signál, kadiaľ má ísť. Železnice priznávajú, že kvôli zlodejom prišli o laná a ďalšie súčiastky už niekoľkokrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies