V obci Horné Dubové našli 13 delostreleckých mín z druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 20 Október 2014, 15:10 • 2 min
V obci Horné Dubové našli 13 delostreleckých mín z druhej svetovej vojny

HORNÉ DUBOVÉ - Policajní pyrotechnici zasahovali minulý týždeň v obci Horné Dubové v okrese Trnava. Na políciu nahlásil občan, že pri výkopových prácach za rodinným domom našli muníciu.

slovakia

left justify in out

Hliadka obvodného oddelenia polície v Jaslovských Bohuniciach nález preverila, pyrotechnici následne za pomoci detektora na vyhľadávanie kovov našli až 13 delostreleckých mín. Išlo o funkčné míny sovietskej výroby z druhej svetovej vojny, kalibru 82 mm, ktoré však neboli schopné samovoľnej detonácie. Previezli ich na bezpečné miesto, kde budú zneškodnené.
     

Polícia pripomína občanom, že v prípade nájdenia predmetov, ktoré sa podobajú na muníciu, je veľmi dôležité, aby s nimi v žiadnom prípade nemanipulovali. Tak, ako to bolo aj v tomto prípade, treba ihneď privolať políciu, ktorá zabezpečí miesto a prevoz, prípadne zneškodnenie takejto munície. Informovala dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies