V obchode Google Play sa nachádzajú falošné aplikácie burzy Poloniex!

NETKY.SK • 25 Október 2017, 14:55 • 2 min
V obchode Google Play sa nachádzajú falošné aplikácie burzy Poloniex!

DELAWARE – Bezpečnostní špecialisti objavili najmenej tri podvodné aplikácie v obchode Google Play, ktoré sú údajne viazané na americkú burzu Poloniex. Tá patrí medzi najväčšie burzy kryptomien v krajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informácia o podvodných aplikáciách sa objavila na stránke We Live Security, ktorá patrí slovenskej softvérovej firme ESET. Na stránke nájdete podrobnejšie informácie, ako boli dve z nich, aplikácie "Poloniex" a "Poloniex Exchange", vložené do služby aplikácií pre Android a stiahnuté viac ako 5.500 krát pred ich odstránením. Podľa správy, burza Poloniex nemá oficiálnu aplikáciu pre systém Android.

 

Pozrite sa, ako táto aplikácia funguje

 

 

Správy (rovnako ako existencia aplikácií) poukazujú na nástrahy počítačovej bezpečnosti v oblasti kryptomien, keďže vysoká hodnota niektorých digitálnych aktív púta pozornosť podvodníkov. V tomto prípade aplikácie žiadali používateľov burzy Poloniex o údaje k účtu, čím umožnili podvodníkom prístup k e-mailom obete. Podvodníci tak mali možnosť zmeniť heslá a odstrániť všetky dôkazy o odchádzajúcich transakciách.

"Znamená to, že útočníci môžu vykonávať transakcie v mene používateľa, meniť ich nastavenia alebo ich dokonca vymknúť z účtu zmenou hesla," uvádza sa v článku spoločnosti ESET.

 

img

 

Bezpečnostní špecialisti nedokázali povedať, koľko ľudí mohlo byť poškodených falošnými aplikáciami. V článku sa uvádza, že burza Poloniex umožňuje používateľom povoliť 2-faktorovú autentifikáciu (2FA) na ochranu svojich účtov pred týmto typom útoku. Ak má používateľ zapnutú 2FA, tak sa útočníci nebudú môcť prihlásiť do účtu ani so získanými prihlasovacími údajmi.

Aplikácia Poloniex bola v obchode Google Play asi tri týždne a stiahlo si ju až 5.000 ľudí, kým sa ju podarilo 19.septembra odstrániť. Aplikácia Poloniex Exchange už tak úspešná nebola, keďže si ju stihlo stiahnuť iba 500 ľudí a bola takisto odstránená.

V čase písania tohto článku (25.10.2017 14:30) sa v obchode Google Play stále nachádza tretia falošná aplikácia "Poloniex - Bitcoin / Digital Asset Exchange", ktorú si stiahlo už viac ako 1.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona