V NRSR je podľa R. Fica negatívna energia, pripravuje futbalové zápasy

NETKY.SK • 22 Október 2010, 07:01 • 2 min
V NRSR je podľa R. Fica negatívna energia, pripravuje futbalové zápasy

V NRSR je podľa R. Fica negatívna energia, pripravuje futbalové zápasy

slovakia

left justify in out

img

V Národnej rade (NR) SR je podľa bývalého premiéra Roberta Fica kvôli množstvu protichodných názorov a konfrontácií veľa negatívnej energie. Pre zlepšenie vzťahov medzi politickými tábormi prišiel s nápadom zorganizovať futbalové zápasy medzi koalíciou a opozíciou.
V tejto súvislosti už oslovil zástupcov SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd. Podľa jeho slov sa tento nápad stretol s pozitívnou odozvou. V ponuke bol dátum piatok 15. októbra, avšak kvôli tomu, že nemali so sebou športový výstroj, sa nakoniec neuskutočnil. "Sľúbili, že si tento týždeň prinesú. Vyviniem všetko úsilie, aby sa nám to podarilo zorganizovať, pretože potrebujeme trošku stlmiť atmosféru, ktorá je v parlamente. Toto medzi štandardnými politickými stranami nebude problém, ako sa bude správať SaS, to garantovať neviem," poznamenal v rozhovore pre TASR.
Šéf Smeru-SD má veľmi dobré skúsenosti z takýchto športových zápolení z minulosti. "Nejde ani tak o futbal, ale o to, že po ňom sedíte s ostatnými v jednej šatni a potom pri pohári vína alebo piva, takže sa potom úplne inak pozeráte na toho človeka, keď ho o niekoľko dní stretnete v parlamente," konštatoval.
Podľa jeho slov koalícia momentálne opozíciu nepotrebuje, pretože sa rokuje o legislatívnych predpisoch, na ktoré im stačí jednoduchá väčšina. "Pokiaľ ide o návrhy zákonov ústavného charakteru, tak pri tom nás potrebujú. Ale tam sa nám dialóg veľmi nedarí. Zatiaľ sa vládne len počtami. Ešte nebolo potrebné dosahovať významnejšie dohody, ale príde obdobie, keď budeme musieť komunikovať," upozornil a poukázal pritom na voľbu nového generálneho prokurátora. Domnieva sa, že bude potrebný prienik medzi koalíciou a opozíciou, aby navrhnutý kandidát získal dostatočný počet hlasov.
Fungovanie a celkový obraz NR SR prirovnal k jeho predsedovi Richardovi Sulíkovi (SaS). "To, čo tam vniesol, nemá s parlamentarizmom absolútne nič spoločné. Pokiaľ nezmení svoj postoj k zákonodarnému zboru a neprestanú v parlamente doslova vystrájať ľudia typu Matovič, tak ťažko možno očakávať nejakú principiálnu zmenu," podčiarkol. Fico je presvedčený, že Sulík nemá čo robiť na stoličke šéfa Národnej rady. Ako však poznamenal, vybrali si ho predstavitelia vládnej koalície, tým pádom musia niesť zodpovednosť aj za súčasný stav parlamentu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies