V Nových Zámkoch je nízka nezamestnanosť, kritickým problémom je však preprava

NETKY.SK • 31 Október 2017, 10:45 • 2 min
V Nových Zámkoch je nízka nezamestnanosť, kritickým problémom je však preprava

NOVÉ ZÁMKY - Mesto Nové Zámky sa teší z nízkej nezamestnanosti, no zároveň v súčasnosti zápasí s nedostatkom vhodných pracovných síl. Na dnešnom stretnutí s vedením mesta to povedal prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

S predstaviteľmi samosprávy prezident diskutoval nielen o aktuálnych problémoch mesta, ale i celospoločenských, o zdravotníctve, školstve, zhoršujúcej sa situácii v preprave obyvateľov, čo je v súčasnosti najväčší problém, ktorému mesto čelí. "Je takmer nemysliteľné, aby v mestečku, ktoré nemá ani 40.000 obyvateľov, ľudia, ktorí nosia svoje deti do škôl, trávili vo svojich vozidlách aj viac ako pol hodinu. Aj z dôvodu, že cez mesto vedie hlavný cestný ťah, je v súčasnom modernom období tento problém veľmi kritický," povedal Kiska.

 

Už pri vstupe do mesta, pri návšteve čerpacej stanice Kiska zažil príjemné prekvapenie. "Spýtal som sa jej pracovníčok, ako sa v Nových Zámkoch žije. Tie sa vyjadrili, že majú veľký problém, nájsť vhodného pracovníka, keďže tu už niet koho. Skutočne ma primátor mesta potešil informáciami ohľadom nezamestnanosti, ktorá tu je v súčasnosti na úrovni niečo vyše štyroch percent, čo je úžasné. Boli časy, keď tu bola 14-percentná nezamestnanosť. Na jednej strane to je problém, pretože je ťažké pritiahnuť sem ďalších investorov. Pokiaľ však ľudia majú prácu, je to veľmi dobrý signál," dodal prezident SR.

 

Kiska upozornil na blížiace sa voľby vo vyšších územných celkov, pričom spomenul, že ľudia o ne nemajú veľký záujem. "Naši občania sa nezúčastňujú na župných voľbách tak, ako by sme si možno všetci želali. Neuvedomujeme si, že v týchto voľbách sa rozhoduje o našom bežnom dennom živote, o tom, aké máme stredné školy, nemocnice, cesty, o kultúre, divadlách či galériách. Mali by sme si preto uvedomiť, že ak chceme žiť v dobrých regiónoch, mali by sme sa na župných voľbách zúčastniť," uviedol prezident.

 

Druhým dôvodom, prečo sú podľa Kisku tieto voľby dôležité, je nárast extrémizmu, keďže sa z extrémistov stáva veľmi silná, nebezpečná a profesionálna politická sila. "Ak chceme, aby naša krajina bola modernou európskou krajinou, aj tieto župné voľby dajú signál, ktorým smerom sa uberieme. Preto by som chcel aj z tohto miesta poprosiť všetkých našich občanov, aby v sobotu 4. novembra išli voliť. Aby si našli chvíľku, pozreli si kandidátov na poslancov a predsedov samosprávnych krajov, pretože je tam mnoho kvalitných a dobrých ľudí, ktorých sa oplatí voliť. Nesmieme zostať doma, musíme prísť k urnám a ukázať, akú našu krajinu a naše regióny chceme mať," ukončil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies