V novom ročníku v extralige desať tímov, namiesto Slovana zrejme Piešťany

NETKY.SK • 10 Máj 2012, 11:49 • 2 min
V novom ročníku v extralige desať tímov, namiesto Slovana zrejme Piešťany

V novom ročníku v extralige desať tímov, namiesto Slovana zrejme Piešťany - Hokej Novým účastníkom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport extraligy by sa mal v sezóne 2012/13 stať finalista I. ligy ŠHK 37 Piešťany.

slovakia

left justify in out

img

Novým účastníkom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport extraligy by sa mal v sezóne 2012/13 stať finalista I. ligy ŠHK 37 Piešťany. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Pro-Hokeja Vladimír Paštinský s tým, že súťaž bude aj v novom ročníku pozostávať z desiatich tímov.
      Piešťany v tejto sezóne neuspeli vo finále 1. ligy s Bardejovom. Vďaka jeho triumfu sa baráž o postup do extraligy nehrala, keďže Bardejov je farmou Košíc. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch Piešťany zakaždým v baráži stroskotali na Žilne, v sezóne 2009/10 jej podľahli 1:4 na zápasy, 2010/11 0:4. "Čo sa týka zaradenia Piešťan do extraligy namiesto odchádzajúceho Slovana Bratislava, už prebehli rokovania, teraz sa všetko doťahuje papierovo tak, aby po MS na výkonnom výbore SZĽH mohlo padnúť definitívne rozhodnutie," uviedol Paštinský. "Čo sa týka pokračovania slovenskej dvadsiatky v extralige, aj v tomto smere sa ešte vedú rokovania a rozhodne sa až na zasadnutí VV SZĽH," dodal pre TASR.
      Hraničný termín pre podávanie prihlášok do extraligy je 15. máj. "Máme pripravenú aj alternatívu, keby sa nám ešte niekto odhlásil. Okrem Piešťan prejavili písomný záujem o štart v najvyššej súťaži Prešov, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš a Senica. O prípadnom zaradení rozhodnú prísne kritériá pre štart v extralige. Tie Piešťany spĺňajú, z ďalších možných adeptov by na ich základe mohli kandidovať tímy v poradí Prešov, Spišská Nová Ves a Liptovský Mikuláš."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona