V novom klipe kapely Lavagance si zahral aj SĽUK

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 12:54 • 2 min
V novom klipe kapely Lavagance si zahral aj SĽUK

BRATISLAVA - Slovenská kapela Lavagance zverejnila už druhý videoklip k piesni Princess Of The Light. Na novinke s formáciou spolupracoval aj Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK).

slovakia

left justify in out

Dej videa sa sústreďuje na príbeh mladej dvojice, ktorá sa plánuje vziať, a napokon tak aj urobí. Zamilovaný pár stvárnili Kamila Ochabová a Vladimír Frištik, ktorí sa v klipe predstavili spolu s ďalšími kolegami a kolegyňami zo súboru v krojoch.

 

Zatiaľ čo prvý videoklip režíroval Braňo Špaček, nové spracovanie mali na starosti Dušana Mázorová a The Wedding Dream Team, pričom kapela jej s ich prácou spokojná. "Je to práca odlišných ľudí a tímov, s iným vnímaním, inými predstavami, ideami, iným konceptom, preto je prirodzené, že videá sú úplne iné. Spojenie so SĽUK-om, Dušanou a jej tímom prišlo úplne nečakane, pocitovo zafungovalo úžasne, idea je parádna, práca na úrovni. Čo viac si môžeme priať," uviedli hudobníci. "Video nás jednoducho oslnilo. Úžasní, šikovní, spontánni a prirodzení členovia SĽUK-u a naplnená aj pôvodná predstava - prirodzené prepojenie tradícií so súčasnosťou, taká zručná audiovizuálna hra slovensko-svetového charakteru. Naozaj vzniklo aj z nášho pohľadu niečo výnimočné, čo budeme s radosťou prezentovať a šíriť," dodal člen a manažér skupiny Mário Smashing. 

 

S nápadom na spoluprácu týchto dvoch formácií prišla spomínaná Dušana Mázorová, ktorá tiež vedie svadobný TWDT Magazine. Pozitívne reakcie na novinku sú aj zo strany tanečného súboru. "SĽUK má za sebou už niekoľko projektov, v ktorých sa snaží prezentovať našu tradičnú kultúru spôsobom, ktorý neimituje obdobie, v ktorom sa rozvíjala, ale priznáva dobu a pohľad súčasných umelcov. Dušanin nápad zapadal do tejto koncepcie, preto sme radi prijali ponuku vytvoriť svadobný videoklip pre jej magazín. Hudobným podkladom pôvodne malo byť zmixovanie ľudovej a modernej hudby, Dušana napokon vybrala track od kapely Lavagance a zafungovalo to výborne," vyjadril sa umelecký vedúci súboru Stanislav Marišler. 

 

Pieseň Princess Of The Light napísal líder kapely Marek Rakovický pre manželku. Neskôr skladbu predstavil kolegom, ktorým sa zapáčila, a tak ju nahrali v Lvgnc studios. Master singla prenechali štúdiu Masterdisk v New Yorku. 

 

Lavagance majú na konte nahrávky ako Back To Attraction (2006), Orthodox Experience (2007), Divine Darkness (2009) či I Like This Temper (2009) a spoluprácu s britským producentom Eddiem Stevensom. Skupina si vyskúšala rolu predskokanov na koncertoch Depeche Mode alebo Mando Diao. V lete sa predstavia napríklad na festivale Grape, ktorý sa bude konať 15. a 16. augusta na piešťanskom letisku. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies