V novembri vyjde kniha textov piesní Boba Dylana

NETKY.SK • 9 Október 2014, 17:30 • 2 min
V novembri vyjde kniha textov piesní Boba Dylana

USA - Fanúšikovia a fanúšičky amerického speváka Boba Dylana sa môžu tešiť na knihu s textami hudobníkových skladieb s názvom The Lyrics: Since 1962.

slovakia

left justify in out

Novinka ponúkne texty všetkých piesní, ktoré vyšli na muzikantových oficiálnych albumoch a to vrátane koncertných záznamov. Dylan je pritom známy aj tým, že texty počas vystúpení upravuje.

 

Publikácia vyjde vo formáte, ktorý bude o trochu väčší, ako je obal LP, bude obsahovať viac ako 960 strán a celková hmotnosť bude približne šesť kilogramov. Novinku uvedú na trh vo dvoch edíciách. Prvá ponúkne 3500 kusov, cena jedného výtlačku bude 200 dolárov (v prepočte približne 157 eur) a druhá, s podpisom Boba Dylana a pozlátenými stranami, vyjde v náklade 50 kusov, jeden kus za päťtisíc dolárov (približne 3920 eur). "Pokiaľ viem, je to najväčšia a najdrahšia kniha, akú sme kedy vydali," uviedol Jonathan Karp z vydavateľstva Simon & Schuster.

 

Na úprave textov sa podieľal Christopher Ricks z Bostonskej univerzity, pričom mu pomáhali aj sestry Lisa a Julie Nemrow. Ricks, ktorý je autorom knihy Dylan's Visions of Sin (2003), napísal aj predslov. 

 

Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, sa narodil 24. mája 1941 v meste Duluth v štáte Minnesota. Prvú kapelu založil už na strednej škole. V roku 1962 vydal prvý, eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 35 radových štúdiových nahrávok. Zatiaľ posledná s názvom Tempest vyšla predvlani v septembri. Vydal tiež množstvo živákov či kompilácií. Medzi Dylanove najznámejšie piesne patria napríklad Blowin' In The Wind, The Times They Are A-Changin’, Subterranean Homesick Blues, Tangled Up In Blue, Knockin' On Heaven's Door, Mr. Tambourine Man či Just Like A Woman. V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000). Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies