V novej zimnej sezóne budú v Tatrách jazdiť dva nové skibusy

NETKY.SK • 23 November 2010, 08:19 • 2 min
V novej zimnej sezóne budú v Tatrách jazdiť dva nové skibusy

V novej zimnej sezóne budú v Tatrách jazdiť dva nové skibusy

slovakia

left justify in out

img

Od začiatku zimnej sezóny by mali vo Vysokých Tatrách premávať dva nové skibusy. Patrik Kolesár z Tatranského okrášľovacieho spolu (TOS) informoval, že podľa všetkého by mali dve autobusové linky premávať od 24. decembra, kedy sa v Tatrách začína top sezóna.
Pôjde o dva autobusy, pričom jeden bude jazdiť na elektrický pohon, druhý na naftu a v prípade potreby je pripravený ešte jeden náhradný autobus. „Elektrobus je prototyp, na skúšobných jazdách bol v Tatrách v septembri a druhý, dieselový autobus spĺňa všetky štandardy na ekologickú dopravu. Bude tu prenajatý do 31. marca,“ objasnil Kolesár. Kapacita jedného autobusu je zhruba 60 miest aj s lyžami, vo všetkých troch prípadoch ide o nízkopodlažný model.
Autobusy budú jazdiť na trase medzi Tatranskou Lomnicou a Starým Smokovcom každú pol hodinu od 8.00 h. Autobus pôjde ráno pre turistov aj do Veľkej Lomnice a poobede sa vráti späť cez Starú Lesnú.
Plánovaná je aj nočná linka, všetko záleží od záujmu jednotlivých podnikateľov.
„O ďalších linkách sa rokuje, záujem prejavil aj popradský akvapark,“ doplnil Kolesár. Zakladajúcimi členmi Tatranského dopravného družstva (TDD), ktoré bude skibusy prevádzkovať, sú spoločnosti Tatry Mountain Resorts, TOS, Apartmány Kukučka a ESIN Group. TDD oslovilo všetkých podnikateľov v oblasti cestovného ruchu, ktorí pôsobia v Tatrách a ich okolí. Tí sa môžu do projektu zapojiť, prispieť určitou sumou na prevádzkovanie skibusu a ten bude následne turistov voziť priamo z ich zariadení na svahy do Tatranskej Lomnice a Starého Smokovca.
Predpokladaný náklad na tri autobusy vrátane náhradného je 55.000 eur. Všetci štyria zakladajúci členovia sa zaviazali, že zafinancujú 52.000 eur. Skibus bude pre všetkých lyžiarov a turistov vo Vysokých Tatrách zadarmo. „Najneskôr 20. decembra by tu mal byť elektrobus, do 24. decembra prebehnú skúšobné jazdy a následne by už mali skibusy jazdiť,“ uzavrel Kolesár.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies