V novej snímke Luca Bessona si zahrá aj Herbie Hancock

NETKY.SK • 13 December 2015, 14:35 • 2 min
V novej snímke Luca Bessona si zahrá aj Herbie Hancock

USA - Americký džezový hudobník Herbie Hancock sa predstaví v pripravovanej sci-fi snímke Valérian and the City of a Thousand Planets francúzskeho režiséra a scenáristu Luca Bessona.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatšesťročný filmár to oznámil prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil hudobníkovu fotografiu. "Herbie Hancock je legenda. Keď som mal 14 rokov, jeho hudba bola mojim jediným priateľom. Veľmi veľa som sa toho naučil od tohto génia. Som hrdý, že sa predstaví vo Valérianovi," napísal k fotke. Akú postavu stvárni 75-ročný Hancock, zatiaľ nie je známe. V novinke, ktorá bude adaptáciou francúzskeho komiksu Valérian et Laureline, sa predstavia aj Dane DeHaan, Cara Delavingne, Clive Owen, Ethan Hawke a Rihanna. Nakrúcať by mali začať začiatkom budúceho roka, pričom do kín by sa snímka mala dostať v roku 2017.

 

Herbert Jeffrey "Herbie" Hancock sa na hudobnej scéne pohybuje s prestávkami od roku 1961. Na konte má zatiaľ 41 štúdioviek a 62 kompilácií, pričom medzi jeho najúspešnejšie skladby patria Cantaloupe Island, Watermelon Man, Maiden Voyage, Chameleon či Rockit. V roku 2007 vydal album River: The Joni Letters, ktorým vzdal česť speváčke Joni Mitchell. Nahrávka, na ktorej hosťovali okrem samotnej Mitchell aj Leonard Cohen, Tina Turner alebo Norah Jones, získala aj cenu Grammy, pričom Hancock má celkovo už štrnásť týchto prestížnych ocenení. Za soundtrack filmu Okolo polnoci (1986) zas dostal Oscara. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies