V novej sérii Hry o tróny sa ukáže aj Ed Sheeran

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 09:10 • 2 min
V novej sérii Hry o tróny sa ukáže aj Ed Sheeran

LOS ANGELES - Anglický spevák Ed Sheeran sa predstaví v pripravovanej siedmej sezóne seriálu Hra o tróny (2011). Prezradili to tvorcovia seriálu David Benioff a D. B. Weiss, ktorí tak spravili v nedeľu počas diskusie na festivale South by Southwest v texaskom Austine.

slovakia

left justify in out

"Roky sme sa snažili dostať do seriálu Eda Sheerana, aby prekvapil Maisie Williams, a tento rok sa nám to konečne podarilo," vyhlásil Benioff. Informáciu o účasti 26-ročného interpreta následne potvrdila aj hovorkyňa televízie HBO. Akú postavu Sheeran stvárni, však zatiaľ tvorcovia ani predstavitelia HBO neprezradili. Siedma séria bude mať premiéru 16. júla. V nových epizódach sa opäť predstavia Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke či Nikolaj Coster-Waldau. 

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Prichádza však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich. Seriál by sa mal skončiť ôsmou sezónou v roku 2018. Televízia HBO uvažuje aj o možnom prequeli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona