V novej knihe vyjdú dosiaľ nepublikované rozhovory s E. Hemingwayom

NETKY.SK • 15 Január 2015, 09:09 • 2 min
V novej knihe vyjdú dosiaľ nepublikované rozhovory s E. Hemingwayom

NEW YORK - Americké vydavateľstvo St. Martin's Press v stredu oznámilo, že na jeseň vydá novú knihu Hemingway in Love (Zamilovaný Hemingway), ktorá bude obsahovať doteraz nezverejnené rozhovory s týmto spisovateľom. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Autor knihy, 94-ročný A.E. Hotchner, sa s Ernestom Hemingwayom spriatelil v 40. rokoch minulého storočia. Neskôr napísal kontroverznú biografiu Papa Hemingway, ktorá vyšla v roku 1966. Vdova Mary Hemingwayová sa vydaniu neúspešne pokúsila zabrániť, pretože Hotchner podľa nej použil súkromné rozhovory bez povolenia.

 

Podľa vydavateľstva bude Hotchner čerpať z nahratých rozhovorov a poznámok, aby poskytol nové podrobnosti o Hemingwayovom milostnom živote v Paríži, kde žil v 20. rokoch. 

 

Hotchner vo svojom vyhlásení uviedol, že tento materiál v prvej biografii vynechal, pretože niektorí ľudia, ktorých sa týka, boli v tom čase ešte nažive. 

 

Kniha Hemingway in Love bude obsahovať aj desať vzácnych fotografií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies