V novej českej romantickej komédii zaznie hudba oscarovej Markéty Irglovej

NETKY.SK • 23 Január 2017, 11:00 • 2 min
V novej českej romantickej komédii zaznie hudba oscarovej Markéty Irglovej

BRATISLAVA - Tento týždeň vstúpi do slovenskej kinodistribúcie nový český film Miluji tě modře od producentov snímok Probudím se včera, Jak básnici čekají na zázrak či Pojedeme k moři.

slovakia

left justify in out

Pod scenárom výtvarne a nežne spracovaného príbehu je podpísaný Jaroslav Papoušek (1929-1995), autor Formanových filmov Černý Petr, Lásky jedné plavovlásky, tvorca slávnej série komédií o rodine Homolkovcov. Réžie sa ujal skúsený Miloslav Šmídmajer, ktorý má na konte niekoľko spoluprác s významnými osobnosťami. Okrem toho, že úzko spolupracoval s oscarovým režisérom Milošom Formanom, jeho meno je tiež spojené s rockovou kapelou Nazareth, o ktorej nakrútil celovečerný dokument s podtitulom Nekonečný rockový mejdan (2013). So svetovo uznávaným operným spevákom Lucianom Pavarottim vytvoril v roku 2006 dokument Pavarotti v Praze.

 

Miloslavovi Šmídmajerovi sa podarilo osloviť k spolupráci na novom filme ďalšiu významnú osobnosť hudobného sveta. Je ňou česká skladateľka a speváčka Markéta Irglová, ktorá v minulosti získala Oscara za najlepšiu filmovú hudbu (film Once, 2008). "Som rád, že Markéta na moju ponuku prikývla, a že bude jej krásna hudba súčasťou ďalšieho filmu, navyše českého," uviedol producent a režisér filmu, v ktorom zaznie aj hudba z dielne speváka a skladateľa Michaela Foreta s názvom No Right/No Wrong. "Túto pieseň som vybral preto, že presne zapadla do jednej scény a skvele ju oživila. Navyše je to jedna z najlepších českých piesní, ktoré som v minulom roku počul," dodal Šmídmajer.

 

 

Hlavnou postavou filmovej novinky je sympatický maliar a kunsthistorik Dávid (Václav Jílek), ktorý práve prežíva nie veľmi šťastné obdobie. Dostane výpoveď z Národnej galérie, býva pod jednou strechou so svojou matkou, jogínkou (Táňa Medvecká), nedarí sa mu ani skvelý výtvarný projekt so svojím bohémskych otcom (Vladimír Kratina) a navyše je bez priateľky. Až jedného dňa objaví vo výklade klenotníctva krásnu aranžérku Terezu (Denisa Nesvačilová), do ktorej sa zamiluje na prvý pohľad. Má to však háčik - jeho nová láska má priateľa Igora (Rostlislav Novák), artistu a žiarlivca, ktorý vie dobre narábať s nožmi. Napriek tomu sa Dávid zo všetkých síl snaží Terezu zaujať. Zdá sa, že sa mu to aj podarilo, ale jedného dňa Tereza záhadne zmizne...

Romantickú komédiu Miluji tě modře prináša do slovenských kín Magic Box Slovakia od štvrtka 26. januára. TASR informovala marketingová manažérka distribučnej spoločnosti Marianna Miklová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies