V novej autobiografii opisuje Tyson Fury víťazstvá ale aj prehry, ktorým musel v živote čeliť

NETKY.SK • 13 November 2019, 18:40 • 2 min
V novej autobiografii opisuje Tyson Fury víťazstvá ale aj prehry, ktorým musel v živote čeliť

BRATISLAVA – Svetoznámy boxer a ikona tohto športu, ktorý v roku 2015 porazil Vladimíra Klička v súboji o titul majstra sveta v najťažšej váhovej kategórii, vydáva ďalšiu biografiu.

slovakia

left justify in out

Celým menom Tyson Luke Fury bol s boxom spätý už od útleho veku. Jeho rodina sa tomuto športu venovala už dlhé roky predtým, ako uzrel svetlo sveta. Jeho bratranec Hughie Fury je napríklad juniorským majstrom sveta. Málo ľudí však vie, že Tyson boxoval v mládežníckych kategóriách najprv za Írsko. V roku 2006 získal pre svoju krajinu bronzovú medailu na majstrovstvách sveta juniorov. Od nasledujúceho roku však začal v ringu bojovať pod vlajkou Spojeného kráľovstva.

 

img

 

Tohto profesionálneho britského športovca môžete milovať alebo nenávidieť, no jeho prínos pre šport sa poprieť nedá. Názov jeho novej autobiografie "Behind The Mask: My Autobiography" (Za maskou: Moja autobiografia) opisuje svedectvá nesmierne talentovaného športovca, ktorý sa počas svojej kariéry musel vysporiadať aj s ťažkými životnými situáciami.

 

 

Sám Fury sa snaží vo svojej biografii opísať tieto spomienky z pozície prvej osoby. Už niekoľko krát sa aj pred médiami vyjadril, že trpí bipolárnou poruchou, že užíval kokaín či anabolické steroidy na zvýšenie výkonu. Vyústilo to až do dopingovej kauzy, po ktorej sa nevedelo, či sa v ringu ešte vôbec niekedy objaví.

 

img

 

Pokiaľ vás zaujíma ako sa zo syna írskych kočovníkov stal doteraz neporazený boxer s 28 víťazstvami, z ktorých až v 19tich prípadoch svojho súpera knokautoval, a len jediný raz zaznamenal remízu (Wilder 2018), ako dokázal v roku 2015 poraziť "neporaziteľného" Vladimíra Klička, a mnoho ďalších momentov, ktoré ho vyniesli na vrchol, dávame vám do pozornosti práve jeho novú autobiografiu. 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona