FOTO V Nórsku sa zrútil vrtuľník, neprežil nikto z 13 ľudí na palube

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 20:00 • 2 min
FOTO V Nórsku sa zrútil vrtuľník, neprežil nikto z 13 ľudí na palube

KODAŇ - Najmenej 11 ľudí dnes zahynulo pri havárii vrtuľníka, ku ktorej došlo na ostrove Turöyna, ležiacom 120 kilometrov severozápadne od mesta Bergen.

slovakia

left justify in out

Dve z 13 osôb, ktoré sa v čase nehody nachádzali na jeho palube, sú nezvestné. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie nórskych záchranárov.

 

Hovorca nórskeho záchranného koordinačného centra Jon Sjursö uviedol, že na palube vrtuľníka typu Eurocopter EC-225 sa v čase nehody nachádzalo 11 nórskych občanov, jeden Brit a jeden Talian. Kto z nich je medzi potvrdenými obeťami, však nevedel konkretizovať.

 

Podľa nórskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti NRK bolo 11 z 13 ľudí zamestnancami ropnej a plynárenskej spoločnosti Statoil ASA, ktorí sa vracali do Bergenu z ropného poľa Gullfaks B v Severnom mori. Spoločnosť uviedla, že do Bergenu vyslala na pomoc rodinám obetí podporný tím tvorený psychológmi a ďalšími odborníkmi.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies