V nominácii USA na svetový šampionát aj hviezdy Shiffrinová s Vonnovou

NETKY.SK • 1 Február 2017, 10:11 • 2 min
V nominácii USA na svetový šampionát aj hviezdy Shiffrinová s Vonnovou

PARK CITY - Vedúca pretekárka Svetového pohára a úradujúca dvojnásobná svetová šampiónka v slalome Mikaela Shiffrinová bude líderkou americkej výpravy na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach, ktoré sa uskutočnia 6.- 19. februára vo švajčiarskom Sankt Moritzi.

slovakia

left justify in out

Súčasťou 23-člennej výpravy (14 mužov a 9 žien) bude aj ďalšia megahviezda zasnežených svahov, šesťnásobná medailistka zo svetových šampionátov, 32-ročná Lindsey Vonnová. Vo Švajčiarsku nebude chýbať ani Vonnovej rovesníčka Julia Mancusová, ktorá má z MS v zbierke päť medailí. Mužským lídrom Američanov bude Travis Ganong, strieborný zjazdár z MS 2015 v Beaver Creeku a víťaz nedávnej generálky v rámci Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.


Američanom budú v St. Moritzi chýbať dve výrazné osobnosti z nedávneho obdobia. Päťnásobný majster sveta Ted Ligety pre zranenie predčasne ukončil sezónu a už aj absolvoval operáciu chrbta. Štvornásobný majster sveta Bode Miller, ktorý ako 39-ročný koketuje s návratom na súťažné svahy, sa v dejisku MS objaví, ale iba ako komentátor pre NBC. Do Švajčiarska nevycestoval ani štvrtý najlepší zjazdár z Beaver Creeku 2015 Steven Nyman. V jeho prípade je dôvodom zranenie kolena.


"Tešíme sa všetci do St. Moritzu. Lindsey, Mikaela a Travis budú našimi lídrami. Máme dostatok kvality aj sebavedomia a sme pripravení na silné výkony," uviedol športový riaditeľ alpského úseku amerického zjazdárskeho tímu Patrick Riml na webe usskiteam.com.


Američania by radi nadviazali na úspešné vystúpenie z majstrovstiev sveta v St. Mortzi 2003, keď sa tešili zo šiestich medailí. Bode Miller bol vtedy zlatý v obrovskom slalome a kombinácii a tiež strieborný v super G. Kirsten Clarková a Jonna Mendesová pridali striebro a bronz zo super G a Erik Schloppy bronz z obrovského slalomu.

Nominácia USA na MS 2017 v alpských lyžiarskych disciplínach v Sankt Moritzi (6.- 19. 2. / Švaj.):


muži: Michael Ankeny, Bryce Bennett, Tommy Biesemeyer, David Chodounsky, Ryan Cochran-Siegle, Mark Engel, Tommy Ford, Travis Ganong, AJ Ginnis, Jared Goldberg, Tim Jitloff, Robby Kelley, Brennan Rubie a Andrew Weibrecht.


ženy: Stacey Cooková, Breezy Johnsonová, Julia Mancusová, Megan McJamesová, Laurenne Rossová, Mikaela Shiffrinová, Resi Stieglerová, Lindsey Vonnová a Jackie Wilesová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies