V nominácii Ukrajiny iba dvaja legionári

NETKY.SK • 30 September 2015, 10:27 • 2 min
V nominácii Ukrajiny iba dvaja legionári

KYJEV - Tréner ukrajinskej futbalovej reprezentácie Michail Fomenko nominoval na blížiace sa stretnutia proti Macedónsku (piatok 9. októbra o 20.45 h v Skopje) a Španielsku (pondelok 12. októbra o 20.45 h v Kyjeve) v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska 25-členný káder.

slovakia

left justify in out

Nomináciu tvoria predovšetkým hráči zo štyroch domácich klubov - majstrovského Dynama Kyjev, ďalej Šachtaru Doneck, Zarie Lugaňsk a Dnipra Dnipropetrovsk. Vo výbere sa nachádzajú tiež dvaja legionári zo zahraničných klubov - stredopoliari Anatolij Tymoščuk z kazašského Kajratu Almaty a Jevgen Konopľanka zo španielskeho tímu FC Sevilla. Pre dlhodobé zranenie chýba útočník Dnipra Roman Zozuľa.

Ukrajina získala z doterajších ôsmich súbojov v kvalifikačnej C-skupine 16 bodov a v tabuľke je na treťom mieste s trojbodovou stratou na SR a päťbodovým mankom na Španielsko.

Slovensko už s Ukrajinou odohralo obidva zápasy kvalifikácie ME 2016, získalo štyri body (1:0 vonku a 0:0 doma, pozn.). Ak by Ukrajina v poslednom zápase kvalifikácie podľahla Španielsku, SR by nemusela na istotu postupu na kontinentálny šampionát bodovať už ani v jednom zo zostávajúcich stretnutí proti Bielorusku a Luxembursku.

Nominácia ukrajinskej futbalovej reprezentácie na stretnutia proti Macedónsku (piatok 9. októbra o 20.45 h v Skopje) a Španielsku (pondelok 12. októbra o 20.45 h v Kyjeve) v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska:

Brankári: Denis Bojko (Dnipro Dnipropetrovsk), Andrij Piatov (Šachtar Doneck), Nikita Ševčenko (Zaria Lugaňsk)

Obrancovia: Jevgen Chačeridi (Dynamo Kyjev), Arťom Fedeckij (Dnipro Dnipropetrovsk), Viačeslav Ševčuk, Oleksandr Kučer, Jaroslav Rakickij (všetci Šachtar Doneck), Andrij Piľavskij (Zaria Lugaňsk)

Stredopoliari: Denis Garmaš, Oleg Gusev, Andrij Jarmolenko, Sergej Rybalka, Sergej Sydorčuk (všetci Dynamo Kyjev), Nikita Kameňuka, Olexandr Karavajev, Ruslan Malinovskij (všetci Zaria Lugaňsk), Jevgen Konopľanka (FC Sevilla/Šp.), Taras Stepanenko, Maxim Malyšev (obaja Šachtar Doneck), Ruslan Rotaň (Dnipro Dnipropetrovsk), Anatolij Tymoščuk (Kajrat Almaty/Kaz.)

Útočníci: Jevgen Selezňov (Dnipro Dnipropetrovsk), Pilip Budkivskij (Zaria Lugaňsk), Arťom Kravec (Dynamo Kyjev)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies