V nominácii SR premiérovo aj Duda a Hrošovský

NETKY.SK • 4 November 2014, 10:54 • 2 min
V nominácii SR premiérovo aj Duda a Hrošovský

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na zápas proti Macedónsku (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska a medzištátne prípravné stretnutie s Fínskom (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline) prvýkrát aj stredopoliarov Ondreja Dudu a Patrika Hrošovského.

slovakia

left justify in out

Opory slovenskej "dvadsaťjednotky" podávajú vo svojich kluboch Legia Varšava, resp. Viktoria Plzeň kvalitné výkony, preto ich rodák z Matejoviec nad Hornádom J. Kozák premiérovo povolal do seniorského tímu. "Obaja dlhodobejšie podávajú vo svojich kluboch dobré výkony. Boli členmi úspešnej dvadsaťjednotky, hrali dobre v baráži. Škoda, že sa chlapcom nepodarilo postúpiť. Teraz je situácia iná. Nechcel som zasahovať do 'dvadsaťjednotky' skôr, aby bol jej káder kompaktný. Rozhodol som sa ich nominovať, lebo majú na to kvality. Chcel by som ich však vidieť v priamej konfrontácii s tými najlepšími hráčmi. Či dostanú príležitosť v kvalifikačnom zápase alebo proti Fínsku, to ukáže čas," uviedol vo videorozhovore na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ) J. Kozák.

 

Pozvánku dostal po dlhšom čase aj útočník Filip Hološko, ktorý je ako kmeňový hráč Besiktasu Istanbul na hosťovaní v Caykure Rizespor. "Toto bolo pre mňa náročné rozhodnutie, pretože Martin Jakubko, keď prišiel do reprezentácie, stále poctivo trénoval, bol pripravený podať čo najlepší výkon a nikdy nesklamal. Nedávno však podstúpil operáciu a teraz dlhodobo nehráva, takže na rozdiel od Hološka, ktorý po prestupe z Besiktasu pravidelne hráva na dobrej úrovni, som sa rozhodol pre Filipa," vysvetlil tréner výmenu v útoku. Po dlhodobej pauze spôsobenej zranením sa do národného tímu vracia aj univezál ľavej strany ihriska Dušan Švento. "S ním som vždy počítal do nominácie. Dušan Švento mal zdravotné problémy, preto z nominácie vypadol. Teraz po prestupe do Kolína a po operácii sa dostal do dobrej športovej formy, pravidelne hráva v I. bundeslige, čomu som rád a teším sa na stretnutie s ním," doplnil Ján Kozák na margo ružomberského rodáka. Švento naposledy hral za slovenskú reprezentáciu v marcovom medzištátnom prípravnom stretnutí proti Izraelu v Netanyi (3:1), Hološko tiež naposledy nastúpil v tomto zápase. 

 

Slovensko je lídrom C-skupiny spomenutého kvalifikačného cyklu, z troch doterajších zápasov nazbieralo deväť bodov za víťazstvá nad Ukrajinou, Španielskom i Bieloruskom. Macedóncom patrí s tromi bodmi na konte štvrtá priečka, dosiaľ jediný úspech si pripísali v októbrovej domácej konfrontácii s Luxemburčanmi (3:2). 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutie proti Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) a medzištátny prípravný zápas proti Fínsku (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline): 


Brankári (3): Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.) 
Obrancovia (7): Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty/Kaz.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín/Nem.) 
Stredopoliari (10): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain/SAE) 
Útočníci (3): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Filip Hološko (Rizespor/Tur.) 

Náhradníci: 
Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Košický (Asteras Tripoli/Gréc.) 
Obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala/Azer.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Kornel Saláta (DAC 1904 Dunajská Streda), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR), Martin Juhar (SK Slavia Praha/ČR), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905/ČR) 
Stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), Erik Sabo (Spartak Trnava), František Kubík (Slovan Bratislava), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec/ČR) 
Útočníci: Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR), David Depetris (FC Monarcas Morelia/Mex.), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.) 

Realizačný tím: 
tréner: Ján Kozák 
asistent trénera: Štefan Tarkovič 
tréner brankárov: Miroslav Seman 
kondičný tréner: Martin Rusňák 
lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener 
fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko 
masér: Mário Prelovský 
kustód: Ján Beniak 
videoanalytik: Michal Slyško 
technický vedúci: Róbert Tomaschek 

"Sme si vedomí toho, že nás čaká veľmi náročný zápas a s tým vedomím sme pristupovali aj k nominácií. Niektorí hráči nehrávajú pravidelne, čo je na škodu veci, ale som rád, že väčšina z nich hráva a dobre hráva. Verím, že prídu v dobrom zdravotnom stave a budú mať dobrú športovú formu," povedal na úvod tréner reprezentačného mužstva Ján Kozák. 

"V nominácii sa pod jeho trénerskou taktovkou sa opäť objavia Dušan Švento s Filipom Hološkom a po prvýkrát Ondrej Duda s Patrikom Hrošovským," povedal J. Kozák na margo univerzálneho hráča, ktorý hráva aj v obrane aj v strede poľa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona