V nominácii SR na dvojzápas s Bosnou aj Jendrišek

NETKY.SK • 26 August 2013, 15:46 • 2 min
V nominácii SR na dvojzápas s Bosnou aj Jendrišek

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na blížiace sa dvojstretnutie s Bosnou a Hercegovinou v rámci kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie (piatok 6. septembra o 20.15 h v Zenici a utorok 10. septembra o 20.15 h v Žiline) aj útočníka Erika Jendrišeka.

slovakia

left justify in out

Zakončovateľ nemeckého druholigového tímu Energie Cottbus nastúpil naposledy za Slovensko v máji 2012 v medzištátnom prípravnom dueli s Poľskom v rakúskom Klagenfurte. Okrem neho tréner SR Ján Kozák povolal do ofenzívy aj Stanislava Šestáka, Michal Ďuriša, Martina Jakubka a Adama Nemca. V 23-člennej nominácii sa nachádza aj kapitán národného výberu Martin Škrtel. Stopér FC Liverpool vynechal pre zranenie nedávny medzištátny prípravný duel s Rumunmi v Bukurešti (1:1). "Dnes sme hovorili s lekárom Liverpoolu a v kontakte sme boli aj s Martinom. Naplno trénuje, takže jeho zdravotný stav je dobrý. Teší sa na reprezentáciu. Myslím si, že je to kvalitný hráč a má čo dať reprezentácii. Teším sa na stretnutie s ním," vyjadril sa na oficiálnej internetovej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ) 59-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom a na margo zmien v porovnaní so spomenutým prípravným meraním síl v Bukurešti doplnil: "Pokiaľ ide o Karima Guédého, rozhodla jeho momentálna situácia v klube a výkonnosť. Pravidelne hráva za Freiburg v nemeckej bundeslige. Hoci mal Kóňa v Rumunsku dobrý zápas, na klubovej úrovni dostal päťzápasový trest, takže som ho nenominoval. Kubík sa zranil a nehráva. Potreboval som tam ľaváka a Jendrišek pravidelne nastupuje v II. bundeslige a je to skúsený futbalista. V minulosti hrával za reprezentáciu, tak ho chcem vidieť. Ďuriš má momentálne formu, za Plzeň dáva dôležité góly, chcem ho využiť."

Bosna a Hercegovina prehrala v nedávnom medzištátnom prípravnom dueli s výberom Spojených štátov amerických 3:4, čím prišla o sériu deviatich zápasov bez prehry. Tento duel videl aj šéf realizačného tímu SR Kozák. "Bosna dala dokopy veľmi kvalitné mužstvo. Sú tam silné individuality. Je to mužstvo, ktoré hralo s USA prvý polčas veľmi kvalitne. Bosniaci ho vyhrali 2:0, hrali v kompletnom zložení. Po prestriedaní počas polčasovej prestávky nastal obrat v hre, Američania hrali skutočne dobre. Videl som tam aj nedostatky Bosny. Zhliadli sme aj ich ďalšie zápasy v kvalifikácii. Je to veľmi kvalitné družstvo. Verím, že chlapci sa dobre pripravia na tento duel a bude to pre nich, takisto ako aj pre mňa, veľká výzva. Čaká nás dobrý zápas proti kvalitnému mužstvu," predznamenal bývalý kormidelník MFK Košice.

Ján Kozák nominoval na dvojzápas s Bosnou a Hercegovinou len dvoch hráčov z Corgoň ligy. Sú nimi stredopliari Viktor Pečovský (MŠK Žilina) a Samuel Štefánik (AS Trenčín).

Nominácia futbalovej reprezentácie Slovenska na dvojzápas s Bosnou a Hercegovinou v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie (piatok 6. septembra o 20.15 h v Zenici a utorok 10. septembra o 20.15 h v Žiline):

Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool /Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Michal Breznaník (Amkar Perm/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Samuel Štefánik (AS Trenčín), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Vladimír Weiss ml. (Olympiakos Pireus/Gréc.)
Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.), Adam Nemec (Unien Berlín/Nem.)

Náhradníci:
Brankári: Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (MŠK Žilina), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Ľubomír Michalík (Kajrat Almaty/Kaz.), Matúš Čonka (Slavia Praha/ČR), Jozef Piaček (MŠK Žilina)
Stredopoliari: Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Tomáš Kóňa (FK Senica)
Útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), David Depetris (Caykur Rizespor/Tur.), František Kubík (Arsenal Kyjev/Ukr.), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR)

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Ján Kozák
Asistent trénera: Štefan Tarkovič
Tréner brankárov: Miroslav Seman
Kondičný tréner: Martin Rusňák
Lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener
Maséri: Mário Prelovský, Marián Drinka
Fyzioterapeuti: Peter Hečko
Kustód: Ján Beniak
Technický vedúci: Róbert Tomaschek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies