V nominácii Slovenska na zápasy s Holandskom a Marokom figuruje aj jeden nováčik, chýba však Škrtel

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 16:38 • 2 min
V nominácii Slovenska na zápasy s Holandskom a Marokom figuruje aj jeden nováčik, chýba však Škrtel

Bratislava - V 23-člennej nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka na prípravné zápasy s Holandskom (štvrtok 31. mája o 20.45 h v Trnave) a Marokom (pondelok 4. júna o 20.00 h v Ženeve) figuruje aj špílmacher Marek Hamšík, ktorý pre zranenie stehenného svalu vynechal marcový víťazný turnaj King's Cup v thajskom Bangkoku. V kádri chýba kapitán Martin Škrtel, ktorý po dohode s trénerom národného tímu dostal voľno. Jediný nováčik vo výbere je brankár Marek Rodák z Rotherhamu United.

slovakia

left justify in out

S oboma najbližšími súpermi majú Slováci zatiaľ zlé výsledkové skúsenosti. S "oranjes" v oboch vzájomných meraniach síl ťahali za kratší koniec (1:2 v osemfinále MS 2010 v Durbane, 0:2 v máji 2012 v prípravnom zápase v Rotterdame), s Marokom vo februári 1994 pod vedením Jozefa Vengloša prehrala novotvoriaca sa reprezentácia 1:2. Pre Holandsko a Slovensko pôjde o prípravu na Ligu národov, resp. kvalifikáciu ME 2020. Maročanov čaká už o pár týždňov štart na finálovom turnaji MS v Rusku, kde ich v B-skupine čakajú Irán, Španielsko a Portugalsko.

 

"Budú to ťažké zápasy, pretože Holandsko aj Maroko sú vážni súperi. Chceme byť úspešní, preto treba hráčov nastaviť na tieto zápasy. Bez správneho nastavenia nemáme šancu dosiahnuť dobré výsledky. Holanďania majú obrovskú kvalitu a môžu si vyberať súperov. V ich kádri nastali zmeny, majú nového trénera a je to pre nich motivácia ukázať sa. Holandsko sa neodmieta, som rád, že takéto mužstvá chcú s nami hrať v tomto období, hoci to nie je ideálny termín," povedal Kozák na utorkovej tlačovej konferencii v sídle SFZ.

 

Kozák chcel, aby bol v najbližšom asociačnom termíne v nominácii aj Martin Škrtel, napokon v nej však chýba. "Chcel som, aby ako kapitán mužstva bol s kolektívom, ale jeho stav nie je momentálne dobrý. Už v Thajsku mal svalové problémy, potom si rozbil hlavu, hral pod injekciami, tlak na neho aj jeho klub bol veľký. Ako starší hráč potrebuje viac oddychu a rozhodli sme sa, nech si dá veci do poriadku a oddýchne si," vysvetlil reprezentačný lodivod absenciu stopéra Fenerbahce Istanbul. Šancu ukázať sa v najcennejšom drese bude mať kvarteto hráčov z najvyššej domácej súťaže - Michal Šulla, Boris Sekulič (obaja ŠK Slovan Bratislava), Ľubomír Šatka a Erik Pačinda (obaja DAC 1904 Dunajská Streda).

 

V ďalšom asociačnom termíne odohrajú Slováci 5. septembra v Trnave prípravný zápas s Dánskom, o štyri dni neskôr ich čaká premiérové vystúpenie v Lige národov proti domácej Ukrajine.

 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Holandskom (štvrtok 31. mája o 20.45 h v Trnave) a Marokom (pondelok 4. júna o 20.00 h v Ženeve):

 

brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Michal Šulla (Slovan Bratislava), Marek Rodák (FC Rotherham United)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Boris Sekulič (Slovan Bratislava), Milan Škriniar (Inter Miláno), Tomáš Hubočan (Trabzonspor AS), Norbert Gyömbér (FC Bari 1908), Lukáš Štetina (Sparta Praha), Ľubomír Šatka (DAC Dunajská Streda), Róbert Mazáň (Celta Vigo)

stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Ján Greguš (FC Kodaň), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem), Marek Hamšík (SSC Neapol), Juraj Kucka (Trabzonspor), Róbert Mak (PAOK Solún), Albert Rusnák (Real Salt Lake City), Ondrej Duda (Hertha Berlín)

útočníci: Erik Pačinda (DAC Dunajská Streda), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta), Adam Nemec (Dinamo Bukurešť)

 

náhradníci:

brankár: Martin Polaček (FK Mladá Boleslav)

obrancovia: Lukáš Pauschek (FK Mladá Boleslav), Martin Valjent (Ternano Calcio), Tomáš Huk (DAC 1904 Dunajská Streda), Matúš Čonka (FC Spartak Trnava)

stredopoliari: Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ettifaq FC), Róbert Pich (Slask Vroclav), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Matúš Bero (Trabzonspor AS)

útočníci: Adam Zreľák (1. FC Norimberg), Samuel Mráz (MŠK Žilina)

 

realizačný tím:

 

hlavný tréner: Ján Kozák

asistent trénera: Štefan Tarkovič

tréner brankárov: Miroslav Seman

kondičný tréner: Martin Rusňák

videoanalytik: Michal Slyško

kustódi: Ján Beniak, Michal Beseda

technický vedúci: Róbert Tomaschek

lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík

fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko

masér: Mário Prelovský

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona