V nominácii Portugalska aj Cristiano Ronaldo a Joao Moutinho

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 09:46 • 2 min
V nominácii Portugalska aj Cristiano Ronaldo a Joao Moutinho

LISABON - Tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Fernando Santos oznámil v utorok večer konečnú 23-člennú nomináciu na tohtoročné ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla). Nechýbajú v nej stopéri Bruno Alves a Pepe, kreatívny stredopoliar Joao Moutinho či najväčšia hviezda a kapitán mužstva Cristiano Ronaldo.

slovakia

left justify in out

Do výberu sa dostal aj 18-ročný talent Renato Sanches, ktorý si od novej sezóny bude obliekať dres Bayernu Mníchov. V tíme absentuje ľavý obranca Fábio Coentrao a záložníci Danny a Bernardo Silva, ktorých z účasti na šampionáte vyradilo zranenie.


"Som presvedčený, že Cristiano Ronaldo je v špičkovej forme, a to psychicky aj fyzicky. Pripravuje sa na finále Ligy majstrov, ale ja viem, že pre Portugalsko vydá zo seba to najlepšie. Máme variabilné mužstvo, ale aj tak mi to vychádza, že budeme forsírovať systém 4-4-2. Verím, že môžeme vyhrať majstrovstvá Európy. Máme kvalitu na to, aby sme zdolali kohokoľvek, tak prečo by som nemal veriť?" vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) Fernando Santos.


Portugalsko sa na turnaji predstaví v základnej F-skupine, postupne sa stretne s Islandom, Rakúskom a Maďarskom.

Nominácia Portugalska na futbalové majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla 2016):

Brankári: Rui Patrício (Sporting Lisabon), Anthony Lopes (Olympique Lyon/Fr.), Eduardo (Dinamo Záhreb/Chor.)

Obrancovia: Vieirinha (VfL Wolfsburg/Nem.), Cédric (FC Southampton/Angl.), Pepe (Real Madrid/Šp.), Ricardo Carvalho (AS Monaco/Fr.), Bruno Alves (Fenerbahce Istanbul/Tur.), José Fonte (FC Southampton/Angl.), Eliseu (Benfica Lisabon), Raphael Guerreiro (FC Lorient/Fr.)

Stredopoliari: William Carvalho (Sporting Lisabon), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (AS Monaco/Fr.), Renato Sanches (Benfica Lisabon), Adrien Silva (Sporting Lisabon), André Gomes (FC Valencia/Šp.), Joao Mário (Sporting Lisabon)

Útočníci: Rafa Silva (Sporting Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas Istanbul/Tur.), Nani (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Šp.), Éder (Olympique Lille/Fr.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies