V nominácii na Zlatú loptu pre najlepšiu ženu známe mená

NETKY.SK • 24 Október 2014, 15:49 • 2 min
V nominácii na Zlatú loptu pre najlepšiu ženu známe mená

ZÜRICH - Obhajkyňa trofeje Nadine Angererová a víťazka z roku 2012 Abby Wambachová sú hlavným favoritkami z desaťčlennej nominácie na Zlatú loptu FIFA pre najlepšiu futbalistku roka 2014.

slovakia

left justify in out

Na zozname, ktorý zverejnila Medzinárodná futbalová federácia, sa nachádza aj členka japonského tímu majsteriek sveta z roku 2011 Nahomi Kawasumiová, jej reprezentačná kolegyňa Aja Mijamová či päťnásobná víťazka ankety, Brazílčanka Marta. Známe sú už aj mená desiatich trénerov, z ktorých vzíde držiteľ ocenenia. Najlepších budú slávnostne dekorovať 12. januára 2015 v Zürichu.

 

Mužskú nomináciu zverejnia 28. októbra, špecializovaný francúzsky časopis France Football oznámi mená troch finalistov vo všetkých kategóriách v pondelok 1. decembra. 

 

Nominácia na ocenenie Zlatá lopta FIFA 2014 v kategórii futbalistiek: 
Nadine Angererová (Nem.), Verónica Boquetová (Šp.), Nilla Fischerová (Švéd.), Nahomi Kawasumiová (Jap.), Nadine Kesslerová (Nem.), Marta (Braz.), Aja Mijamová (Jap.), Louisa Nécibová (Fr.), Lotta Schelinová (Švéd.), Abby Wambachová (USA). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies