V nominácii na hráča roka v Anglicku dominujú mladí

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 11:20 • 2 min
V nominácii na hráča roka v Anglicku dominujú mladí

LONDÝN - Eden Hazard, Diego Costa, David de Gea, Alexis Sánchez, Philippe Coutinho a Harry Kane tvoria šesticu nominovaných na hráča roka v Anglicku podľa Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA). Štyria z nich môžu získať aj ocenenie pre najlepšieho mladého futbalistu.

slovakia

left justify in out

Obhajca Hazard, Coutinho, Kane a De Gea budú súperiť s Thibautom Courtoisom a Raheemom Sterlingom. Najviac nominácií v hlavnej kategórii má vedúci tím Premier League FC Chelsea. Londýnčanov reprezentujú belgický krídelník Hazard a španielsky útočník Costa. Z lídrov tabuľky kanonierov najvyššej anglickej súťaže chýba len Sergio Agüero. Po 19 gólov majú na konte aj Costa a objav sezóny Kane. De Gea sa môže stať prvým brankárom s trofejou od roku 1977, keď anketu vyhral Peter Shilton.

 

Laureátov ocenia 26. apríla. Vlaňajší primát neobháji Luis Suárez, ktorý po uplynulom ročníku prestúpil z FC Liverpool do FC Barcelona.

Nominácia na hráča roka v Anglicku podľa PFA:
Diego Costa (FC Chelsea), David De Gea (Manchester United), Philippe Coutinho (FC Liverpool), Eden Hazard (FC Chelsea), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Alexis Sánchez (Arsenal Londýn)

Nominácia na mladého hráča roka (do 23 rokov) v Anglicku podľa PFA:
Thibaut Courtois (FC Chelsea), Philippe Coutinho (FC Liverpool), David De Gea (Manchester United), Eden Hazard (FC Chelsea), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Raheem Sterling (FC Liverpool)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies