V nominácii na cenu FIFA Futbalista roka 2016 je najviac hráčov Realu Madrid

NETKY.SK • 4 November 2016, 15:46 • 2 min
V nominácii na cenu FIFA Futbalista roka 2016 je najviac hráčov Realu Madrid

ZÜRICH - Päť hráčov Realu Madrid a štyria z FC Barcelona figurujú v 23-člennom užšom zozname kandidátov na ocenenie Futbalista roka 2016 podľa FIFA. Vo výbere podľa očakávania nechýbajú Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, či Neymar. Medzi elitu sa dostal napríklad aj útočník Jamie Vardy, ktorý prispel k historickému titulu Leicestru City v anglickej Premier League.

slovakia

left justify in out

Okrem Ronalda sa z madridského Realu do zoznamu dostali Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modrič a Sergio Ramos. Kontingent Barcelony okrem Messiho a Neymara doplnili Andres Iniesta a Luis Suarez. Z úspešného tímu Leicestru nechýbajú ani Riyad Mahrez a N'Golo Kante, ktorý v lete odišiel do londýnskej Chelsea.

 

Ronaldo a Messi ovládli anketu v predchádzajúcich ôsmich rokoch, hoci doterajšia spoločná anketa s magazínom France Football pod názvom Zlatá lopta FIFA sa už viac neuskutoční. Obaja usporiadatelia sa rozhodli nezávisle od seba udeľovať vlastné trofeje pre najlepšieho hráča planéty. Messi predtým uspel päťkrát a Ronaldo trikrát.

 

V novom formáte ankety budú tvoriť hlasy kapitánov a trénerov národných tímov 50 percent. Zvyšnú polovicu hlasov budú mať v rukách fanúšikovia v online hlasovaní a vybraní zástupcovia z viac ako 200 svetových médií. Hlasovanie bude prebiehať do 22. novembra. Trojicu finalistov ankety vyhlásia 2. decembra, víťaz si preberie cenu na slávnostnom galavačere FIFA 9. januára 2017.

 

Užší 23-členný zoznam kandidátov na ocenenie Futbalista roka 2016 podľa FIFA:

 

Sergio Agüero (Arg./Manchester City), Gareth Bale (Wales/Real Madrid), Gianluigi Buffon (Tal./Juventus), Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid), Kevin de Bruyne (Belg./Manchester City), Antoine Griezmann (Fr./Atletico Madrid), Zlatan Ibrahimovič (Švéd./Paríž St. Germain/Manchester United), Andres Iniesta (Šp./FC Barcelona), N'Golo Kante (Fr./Leicester City/Chelsea), Toni Kroos (Nem./Real Madrid), Robert Lewandowski (Poľ./Bayern Mníchov), Riyad Mahrez (Alž./Leicester City), Lionel Messi (Arg./FC Barcelona), Luka Modrič (Chorv./Real Madrid), Manuel Neuer (Nem./Bayern Mníchov), Neymar (Braz./FC Barcelona), Mesut Özil (Nem./Arsenal), Dimitri Payet (Fr./West Ham United), Paul Pogba (Fr./Juventus/Manchester United), Sergio Ramos (Šp./Real Madrid), Alexis Sanchez (Čile/Arsenal), Luis Suarez (Urug./FC Barcelona), Jamie Vardy (Ang./Leicester City).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona