V nominácii Egypta na šampionát figuruje aj Salah a 45-ročný brankár!

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 14:35 • 2 min
V nominácii Egypta na šampionát figuruje aj Salah a 45-ročný brankár!

Káhira - Mohamed Salah nechýba v nominácii egyptskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvá sveta v Rusku. Elitný útočník FC Liverpool figuruje v kádri i napriek zraneniu, ktoré utrpel vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Salah sa stretne so svojimi spoluhráčmi z národného tímu až 9. júna, keďže si stále nedoliečil rameno. Salah sa zranil v prvom polčase finále LM, keď dopadol na rameno po tvrdom súboji so Sergiom Ramosom. Egypťan opustil ihrisko so slzami v očiach, Real nakoniec zvíťazil 3:1.

 

Tréner egyptskej futbalovej reprezentácie Héctor Cúper (62) vložil dôveru aj do 45-ročného brankára Essama El-Hadaryho, ktorý si dres národného mužstva oblieka už od roku 1996. Pre štvornásobného šampióna Afrického pohára národov to bude premiéra na MS. Egyptskí "faraóni" sa na scéne svetového šampionátu predstavia po 28 rokoch. V základnej A-skupine sa postupne stretnú s tímami Uruguaja, domáceho Ruska a Saudskej Arábie.

 

Zverenci trénera Hectora Cupera remizovali v prípravnom zápase s Kolumbiou 0:0, generálku na MS odohrajú v stredu s Belgickom. Salah bude opäť absentovať.

 

Egypt sa predstaví na svetovom šampionáte prvýkrát od roku 1990. V A-skupine sa stretne s Uruguajom (15. júna), Ruskom (19. júna) a Saudskou Arábiou (25. júna)

 

Nominácia Egypta na MS v Rusku:

 

brankári: Essam El Hadary (Al Taawoun), Mohamed El-Shennawy (Al Ahly), Sherif Ekramy (Al Ahly)

obrancovia: Ahmed Fathi, Saad Samir, Ayman Ashraf (všetci Al Ahly), Mahmoud Hamdy, Ali Gabr (obaja Zamalek), Mohamed Abdel-Shafy (Al Fateh), Ahmed Hegazi (West Brom), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Omar Gaber (Los Angeles FC)

stredopoliari: Tarek Hamed, Shikabala (obaja Zamalek), Abdallah Said (Al Ahli), Sam Morsy (Wigan Athletic), Mohamed Elneny (Arsenal), Mahmoud Kahraba (Al Ittihad), Ramadan Sobhi (Stoke City), Mahmoud Hassan (Kasimpasa), Amr Warda (Atromitos Atény)

útočníci: Marwan Mohsen (Al Ahly), Mohamed Salah (Liverpool)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies