V nominácii Česka proti Slovensku aj duo z Premier League, iba s jediným útočníkom

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 13:13 • 2 min
V nominácii Česka proti Slovensku aj duo z Premier League, iba s jediným útočníkom

PRAHA - V nominácii českej futbalovej reprezentácie na súboj proti Lotyšsku v kvalifikačnej A-skupine o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska (hrá sa v sobotu 28. marca v Prahe, pozn.) a následné medzištátne prípravné stretnutie so Slovenskom (v utorok 31. marca v Žiline) nechýba ani tradičná dvojica opôr z najvyššej anglickej súťaže Premier League Petr Čech a Tomáš Rosický. V českom výbere figuruje zatiaľ len devätnásť mien.

slovakia

left justify in out

"Vo štvrtok pridáme troch hráčov do poľa a pravdepodobne až pred zápasom so Slovenskom jedného brankára. Mali by to byť futbalisti z najvyššej českej súťaže. Čakám ešte na stredajší duel Viktoria Plzeň - Slavia Praha, o deň neskôr tie tri mená oznámim," citoval iDnes.cz trénera ČR Pavla Vrbu, ktorý upresnil, že pôjde o pravého obrancu, pravého záložníka a hrotového útočníka.

 

Gólman FC Chelsea Petr Čech sa však s najväčšou pravdepodobnosťou v Žiline nepredstaví, Pavel Vrba počíta v príprave medzi tromi žrďami s Tomášom Vaclíkom z FC Bazilej. "Stretnutie so Slovenskom beriem ako možnosť vyskúšať si hráčov, ktorí minulý rok nedostali toľko šancí. Niektorých po Lotyšsku uvoľníme pre klubové povinnosti a môže sa stať, že niekoho dodatočne nominujeme. S Tomášom Rosickým sa porozprávame, ako sa bude cítiť. Bude záležať aj na ňom, či na Slovensko pôjde. Keby nastúpil na oba duely, dočkal by sa stého štartu v národnom tíme," povedal podľa iDnes.cz Pavel Vrba.

 

Česi sú po štyroch odohraných zápasoch na čele kvalifikačnej A-skupiny s plným počtom dvanástich bodov.

Nominácia českej futbalovej reprezentácie na zápas proti Lotyšsku v A-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska (Praha, sobota 28. marca) a medzištátne prípravné stretnutie so Slovenskom (Žilina, 31. marca):

Brankári: Petr Čech (FC Chelsea/Angl.), Tomáš Vaclík (FC Bazilej/Švaj.)
Obrancovia: Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy/Nem.), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Marek Suchý (FC Bazilej/Švaj.), David Limberský, Václav Procházka (obaja Viktoria Plzeň), Adam Hloušek (VfB Stuttgart/Nem.), Mario Holek (AC Sparta Praha)
Stredopoliari: Vladimír Darida (Freiburg/Nem.), Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux/Fr.), Ladislav Krejčí, Bořek Dočkal, Lukáš Váha (všetci AC Sparta Praha), Daniel Kolář, Václav Pilař (obaja Viktoria Plzeň), Tomáš Rosický (Arsenal Londýn/Angl.), Martin Pospíšil (Baumit Jablonec)
Útočník: David Lafata (AC Sparta Praha)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona