V nominácii Česka na Island aj Sivok a nováčik Kovařík

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 10:49 • 2 min
V nominácii Česka na Island aj Sivok a nováčik Kovařík

PRAHA - Česká futbalová reprezentácia sa v zápase A-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Islandu (12. júna o 20.45 SELČ v Reykjavíku) predstaví s tradičnými oporami. Do národného tímu sa vracia skúsený obranca Tomáš Sivok, nováčikom je stredopoliar majstrovskej Viktorie Plzeň Jan Kovařík.

slovakia

left justify in out

"V nominácii sú štyria brankári, pretože Petr Čech a Tomáš Vaclík s nami nebudú od začiatku reprezentačného zrazu. Obaja ešte budú mať povinnosti vo svojich kluboch," citoval server idnes.cz slová trénera českej reprezentácie Pavla Vrbu.

 

Česi sú lídrami A-skupiny so ziskom 13 bodov, Island je druhý s jednobodovým mankom. Tretie Holandsko už stráca na duo priebežne postupujúcich päť, resp. šesť bodov. V prípade víťazstva sa Česko výrazne priblíži k účasti na finálovom turnaji, ktorý sa o rok koná vo Francúzsku.

 

nominácia českej futbalovej reprezentácie na zápas A-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Islandu:

brankári: Petr Čech (Chelsea Londýn), Tomáš Grigar (FK Teplice), Aleš Hruška (Mladá Boleslav), Tomáš Vaclík (FC Bazilej)

obrancovia: Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kaderábek (Sparta Praha), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), David Limberský, Václav Procházka (obaja Viktoria Plzeň), Tomáš Sivok (Besiktas Istanbul), Marek Suchý (FC Bazilej)

stredopoliari: Vladimír Darida (SC Freiburg), Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí, Lukáš Vácha (všetci Sparta Praha), Daniel Kolář, Jan Kovařík, Václav Pilř (všetci Viktoria Plzeň), Jan Kopic (FK Jablonec), Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux), Tomáš Rosický (Arsenal Londýn)

útočníci: Václav Kadlec, David Lafata (obaja Sparta Praha), Tomáš Necid (PEC Zwolle)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona