V nominácii Bosny a Hercegoviny na MS z domácej ligy len Avdukič

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 09:34 • 2 min
V nominácii Bosny a Hercegoviny na MS z domácej ligy len Avdukič

ZENICA - Tréner futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny Safet Sušič zverejnil zoznam 23-hráčov, ktorých bude mať k dispozícii nielen na MS 2014 v Brazílii, ale aj v poslednom prípravnom stretnutí proti Mexiku. Súboj s Mexikom v Chicagu poslúži hráčom Bosny a Hercegoviny ako generálka na úvodný duel F-skupiny proti Argentíne, ktorý sa uskutoční 15. júna. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Bosniaci sa kvalifikovali na veľký turnaj po prvý raz v histórii od vyhlásenia nezávislosti, keď vyhrali G-skupinu s náskokom 12 bodov pred tretím Slovenskom. Vďaka dvom gólom kanoniera Manchestru City Edina Džeka vyhrala Bosna a Hercegovina v sobotu v St. Louis nad Pobrežím Slonoviny 2:1. Džeko sa tak ustálil na 35 góloch v 61 medzištátnych zápasoch.  

 

"Mexiko je kvalitný súper na prípravu, ale už nadišiel najvyšší čas, aby sme okúsili opäť pocit z víťazstva," povedal brankár Stoke City Asmir Begovič. "Je to síce stále len prípravný zápas, ale je to záverečná fáza prípravy na svetový šampionát a na každom výsledku záleží. Musíme naďalej hrať na vysokej úrovni, pretože len tak sa dostaneme k dobrým výsledkom."

 

Okrem Argentíny sa Bosna a Hercegovina stretne v základnej F-skupine na MS 2014 spolu s Nigériou a Iránom.

Nominácia Bosny a Hercegoviny na MS 2014 (23 hráčov):  
Brankári:
Asmir Begovič (Stoke City), Jasmin Fejzič (VfR Aalen), Asmir Avdukič (Borac Banja Luka)
Obrancovia: Emir Spahič (Bayer Leverkusen), Sead Kolašinac (Schalke 04), Ermin Bičakčič (Eintracht Braunschweig), Ognjen Vranješ (Elazigspor), Toni Šunjič (Zarja Lugansk), Avdija Vršajevič (Hajduk Split), Mensur Mujdža (SC Freiburg)
Stredopoliari: Zvjezdan Misimovič (Guizhou Renhe), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Miralem Pjanič (AS Rím), Sejad Salihovič (1899 Hoffenheim), Senad Lulič (Lazio Rím), Izet Hajrovič (Galatasaray Istanbul), Senijad Ibričič (Erciyesspor), Tino-Sven Sušič (Hajduk Split), Muhamed Bešiš (Ferencvaros Budapesť), Anel Hadžič (Sturm Graz)
Útočníci: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibiševič (VfB Stuttgart), Edin Višča (Istanbul BB)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies