V nominácii Bieloruska šesť hráčov BATE Borisov

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 12:20 • 2 min
V nominácii Bieloruska šesť hráčov BATE Borisov

MINSK - Tréner bieloruskej futbalovej reprezentácie Alexander Chackevič nominoval na blížiace sa stretnutie kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska proti Macedónsku (piatok 27. marca o 20.45 h SEČ v Skopje) a medzištátny prípravný zápas proti Gabonu (pondelok 30. marca v tureckom Beleku) 23 hráčov.

slovakia

left justify in out

Chackevič sa stal trénerom Bieloruska v decembri minulého roka. Predtým pracoval v štruktúrach ukrajinského Dynama Kyjev. Predchádzajúci kouč Bielorusov Georgij Kondratiev odstúpil po tom, ako mužstvo vyťažilo z troch stretnutí na začiatku kvalifikácie len jeden bod za remízu 1:1 s Luxemburčanmi. Definitívu preňho znamenala domáca prehra 1:3 so SR 12. októbra v Borisove. Medzičasom Bielorusi podľahli Španielom v Huelve 0:3 a v prípravnom dueli zdolali Mexičanov v Borisove 3:2, hoci dva razy prehrávali. Na Slovensku sa predstavia 9. októbra 2015. Dočasným koučom bol Andrej Zygmantovič.


V nominácii zverejnenej na oficiálnom webe Bieloruskej futbalovej federácie figuruje až šesť hráčov úradujúceho ligového šampióna BATE Borisov. Gro kádra tvoria aj futbalisti účinkujúci v Rusku.
Dvoma hráčmi pôsobiacimi na klubovej úrovni v západnej Európe sú obranca Jegor Filipenko zo španielskej Málagy a stredopoliar Sergej Krivec z francúzskeho klubu FC Metz.


Bielorusko v kvalifikačnej C-skupine zo štyroch vystúpení získalo jediný bod, keď doma nezvládlo duely s Ukrajinou (0:2) ani so Slovenskom (1:3) a prehralo v Španielsku (0:3), bodovalo len s Luxemburskom (1:1).

Nominácia bieloruskej futbalovej reprezentácie na stretnutie kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska proti Macedónsku (piatok 27. marca o 20.45 h SEČ v Skopje) a medzištátny prípravný zápas proti Gabonu (pondelok 30. marca v tureckom Beleku):

Brankári: Jurij Ževnov (Torpedo Moskva/Rus.), Sergej Černik (BATE Borisov), Andrej Gorbunov (Atromitos Atény/Gréc.)
Obrancovia: Alexandr Martynovič (FK Krasnodar/Rus.), Igor Šitov (Mordovia Saransk/Rus.), Maxim Bordačov (FK Rostov/Rus.), Jegor Filipenko (Málaga/Šp.), Denis Poľakov, Maxim Žavnerčik, Maxim Voloďko (všetci BATE Borisov), Sergej Politevič (Dinamo Minsk)
Stredopoliari: Timofej Kalačov (FK Rostov/Rus.), Alexander Hleb (Genclerbirligi Ankara/Tur.), Sergej Kisľak (Rubin Kazaň/Rus.), Anton Putilo (Torpedo Moskva/Rus.), Sergej Krivec (FC Metz/Fr.), Stanislav Dragun (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Igor Stasevič, Michail Gordejčuk (obaja BATE Borisov), Pavel Nechajčik (Tom Tomsk/Rus.), Ivan Majevskij (Zawisza Bydgoszcz/Poľ.)
Útočníci: Sergej Kornilenko (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Nikolaj Januš (Šachťor Soligorsk)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies