V nominácii Bieloruska sedem hráčov BATE Borisov

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 13:23 • 2 min
V nominácii Bieloruska sedem hráčov BATE Borisov

MINSK - Tréner bieloruskej futbalovej reprezentácie Alexander Chackevič nominoval na blížiace sa na medzištátne prípravné stretnutie proti Rusku (nedeľa 7. júna v Chimkách) a zápas kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska proti Španielsku (nedeľa 14. júna o 20.45 h SEČ v Borisove) 26 hráčov. Informovala o tom oficiálna stránka Bieloruskej futbalovej federácie (BFF).

slovakia

left justify in out

Vo výbere dominuje značka klubu BATE Borisov, ktorého dres si obliekajú až siedmi súčasní bieloruskí reprezentanti. Gro kádra tvoria tiež futbalisti účinkujúci v Rusku.

 

Dvoma hráčmi pôsobiacimi na klubovej úrovni v západnej Európe sú obranca Jegor Filipenko zo španielskej Málagy a stredopoliar Sergej Krivec z francúzskeho klubu FC Metz.

 

Bielorusko v kvalifikačnej C-skupine z piatich vystúpení získalo štyri body. Doma nezvládlo duely s Ukrajinou (0:2) ani so Slovenskom (1:3) a prehralo v Španielsku (0:3), bodovalo na pôde Luxemburska (1:1) a Macedónska (2:1).

 

Nominácia bieloruskej futbalovej reprezentácie na medzištátny prípravný zápas proti Rusku (nedeľa 7. júna v Chimkách) a stretnutie kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska proti Španielsku (nedeľa 14. júna o 20.45 h SEČ v Borisove):

Brankári: Sergej Černik (BATE Borisov), Andrej Gorbunov (Atromitos Atény/Gréc.), Jurij Ževnov (Torpedo Moskva/Rus.), Alexandr Gutor (Dinamo Minsk)
Obrancovia: Maxim Bordačov (FK Rostov/Rus.), Jegor Filipenko (Málaga/Šp.), Alexandr Martynovič (FK Krasnodar/Rus.), Denis Poľakov, Maxim Žavnerčik, Maxim Voloďko (všetci BATE Borisov), Sergej Politevič (Dinamo Minsk), Igor Šitov (Mordovia Saransk/Rus.), Dmitrij Verchovcov (FK Ufa/Rus.)
Stredopoliari: Sergej Balanovič (Amkar Perm/Rus.), Stanislav Dragun (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Alexander Hleb (Genclerbirligi Ankara/Tur.), Igor Stasevič, Michail Gordejčuk (obaja BATE Borisov), Timofej Kalačov (FK Rostov/Rus.), Sergej Kisľak (Rubin Kazaň/Rus.), Sergej Krivec (FC Metz/Fr.), Ivan Majevskij (Zawisza Bydgoszcz/Poľ.), Pavel Nechajčik (Tom Tomsk/Rus.), Anton Putilo (Torpedo Moskva/Rus.)
Útočníci: Sergej Kornilenko (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Nikolaj Signevič (BATE Borisov)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies