V nominácii Bieloruska na Slovensko aj sedem hráčov BATE

NETKY.SK • 23 September 2014, 17:59 • 2 min
V nominácii Bieloruska na Slovensko aj sedem hráčov BATE

MINSK - Tréner bieloruskej futbalovej reprezentácie Georgij Kondratiev nominoval 26-členný káder na dvojicu zápasov v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska. Bielorusi sa stretnú vo štvrtok 9. októbra s Ukrajincami a o tri dni neskôr so Slovákmi.

slovakia

left justify in out

Oba duely sa uskutočnia v Borisove s úvodnými výkopmi o 20.45 h SELČ. V 26-člennom kádri zverejnenom na oficiálnom webe Bieloruskej futbalovej federácie figuruje až sedem hráčov úradujúceho ligového šampióna BATE Borisov. Gro kádra tvoria aj futbalisti účinkujúci v Rusku. Dvoma hráčmi pôsobiacimi na klubovej úrovni v západnej Európe sú stredopoliar Renan Bressan z portugalského klubu Rio Ave a ďalší záložník Sergej Krivec, ktorý nedávno prestúpil z BATE Borisov do francúzskeho klubu FC Metz.

 

Bielorusi sú v tabuľke C-skupiny po úvodnom kole na treťom mieste, keď nečakane len remizovali v Luxembursku 1:1. Slovákom patrí druhá priečka s trojbodovým ziskom za víťazstvo na Ukrajine (1:0). 

 

Nominácia bieloruskej futbalovej reprezentácie na stretnutia proti Ukrajine (hrá sa vo štvrtok 9. októbra o 20.45 h SELČ v Borisove) a proti Slovensku (v nedeľu 12. októbra o 20.45 h SELČ v Borisove) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska: 


Brankári: Jurij Ževnov (Torpedo Moskva/Rus.), Alexandr Gutor (Dinamo Minsk), Sergej Černik (BATE Borisov) 
Obrancovia: Igor Šitov (Mordovia Saransk/Rus.), Sergej Matvejčik (Šachťor Soligorsk), Sergej Politevič (Dinamo Minsk), Alexandr Martynovič (FK Krasnodar/Rus.), Dmitrij Verchovcov (FK Ufa/Rus.), Jegor Filipenko, Denis Poľakov (obaja BATE Borisov), Maxim Bordačev (FK Rostov/Rus.) 
Stredopoliari: Timofej Kalačev (FK Rostov/Rus.), Sergej Balanovič (Amkar Perm/Rus.), Sergej Kisľak (Rubin Kazaň/Rus.), Stanislav Dragun (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Michail Sivakov (Černomorec Odesa/Ukr.), Edgar Olechnovič, Iľja Aleksievič, Michail Gordejčuk (všetci BATE Borisov), Igor Stasevič (Dinamo Minsk), Sergej Krivec (FC Metz/Fr.), Renan Bressan (Rio Ave/Portug.) 
Útočníci: Vitalij Rodionov (BATE Borisov), Sergej Kornilenko (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Nikolaj Januš (Šachťor Soligorsk), Pavel Savickij (Neman Grodno)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona