V nomináciách na ZOH 2014 menšia zmena termínov

NETKY.SK • 18 November 2013, 15:11 • 2 min
V nomináciách na ZOH 2014 menšia zmena termínov

MOSKVA - Tlak európskych krajín na posun termínu nahlasovania hráčov na súpisky pre ZOH 2014 v Soči podľa prezidenta Ruského hokejového zväzu (FHR) Vladislava Tretiaka padol na úrodnú pôdu.

slovakia

left justify in out

Hlava ruského hokeja totiž v pondelok pre agentúru Itar-Tass povedala, že realizačné tímy jednotlivých účastníkov olympijského turnaja majú do konca decembra zverejniť len 15 hráčov pre hry v Soči. "Každá národná federácia zverejní 30. decembra 15 mien z olympijskej zostavy svojej reprezentácie," povedal Tretiak. Definitívne nominácie by teda mali byť známe až v januári.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) žiadala od zväzov oznámiť kompletné súpisky pre ZOH najneskôr 30. decembra, čo sa stretlo s nevôľou najmä európskych federácií. Vedenie českého tímu prišlo na nedávnom turnaji Karjala v Helsinkách s iniciatívou, aby sa prijalo kompromisné riešenie. Reprezentační tréneri by mali po zmene termínu nominácie väčší priestor na manévrovanie a výber hráčov. Český návrh podporili aj ďalšie európske zväzy. Prezident IIHF René Fasel prisľúbil, že bude o iniciatíve rokovať s NHL. V olympijských zostavách môže byť 25 mien, na súpiskách je miesto pre troch brankárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies