V nocľahárňach pripravia pre bezdomovcov vianočnú večeru

NETKY.SK • 22 December 2014, 10:03 • 2 min
V nocľahárňach pripravia pre bezdomovcov vianočnú večeru

BRATISLAVA - Ľudia bez domova môžu tohtoročné vianočné sviatky stráviť vo viacerých zaradeniach v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Vianočnú večer pre nich pripravia v nocľahárni Mea Culpa na Hradištnej ulici i v zariadení neziskovej organizácie Depaul Slovensko. Nocľaháreň na Ivanskej ceste, ktorú prevádzkuje organizácia Depaul Slovensko, bude počas vianočných sviatkov otvorená aj cez deň. Inokedy je totiž zariadenie prístupné len v noci. „Počas vianočných sviatkov bude nocľaháreň otvorená aj počas dňa, keďže obchodné domy a iné zariadenia pre ľudí bez domova sú počas sviatkov zavreté,“ vysvetlil Miro Jurík z Depaul Slovensko. V nocľahárni pre ľudí bez domova pripravia vianočnú večer, klienti si pochutnajú na tradičnej rybe so šalátom. O deň neskôr, na 1. sviatok vianočný, bude pripravený aj vianočný obed. „Zabezpečíme teplo, stravu, koláčiky, kávu, čaj a budeme premietať filmy,“ hovorí o vianočnom programe v nocľahárni na Ivanskej ceste Jurík. 

 

Slávnostný stôl ľuďom bez domova prestrú aj v nocľahárni Mea Culpa na Hradištnej v Bratislave. Na štedrovečernom stole klienti nájdu tradičnú kapustnicu, pochutnať si budú môcť aj na vyprážanom filé so zemiakovým šalátom. Na vianočnom posedení nebudú chýbať ani zákusky či ovocné misy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies