V noci zostalo v centre Kyjeva asi 5-tisíc demonštrantov

NETKY.SK • 2 December 2013, 07:25 • 2 min
V noci zostalo v centre Kyjeva asi 5-tisíc demonštrantov

KYJEV - Približne 5000 ľudí zostalo počas noci v centre ukrajinskej metropoly Kyjev po skončení nedeľňajších masových protivládnych protestov, považovaných za najmohutnejšie od tzv. Oranžovej revolúcie.

slovakia

left justify in out

Zástancovia smerovania bývalej sovietskej republiky do EÚ si postavili na centrálnom Námestí nezávislosti stany a barikády, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na očitých svedkov. Odporcovia prezidenta Viktora Janukovyča, ktorí protestujú proti tomu, že na minulotýždňovom summite Východného partnerstva vo Vilniuse nepodpísal asociačnú dohodu s EÚ, sa pri slabom daždi a teplote okolo štyri stupne Celzia zahrievali pri malých ohňoch.

Opozícia združená okolo strany UDAR vedenej majstrom sveta v boxe Vitalijom Kličkom, ktorý demonštrantov v noci osobne navštívil, vyhlásila, že od dnešného skorého rána bude blokovať budovy štátnej správy.

Do ulíc Kyjeva vyšlo v nedeľu viac ako 100.000 stúpencov opozície, niektoré odhady uvádzali až 350.000 účastníkov. Počas demonštrácie došlo k násilnostiam, pri ktorých podľa ukrajinských úradov utrpelo zranenia najmenej 165 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona